Andreja Mladenović
Tanjug/Dimitrije Goll
Andreja Mladenović

Tanjug/Dimitrije Goll

Andreja Mladenović, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović rekao je danas da su kapitalne investicije u gradskom budžetu 2015. godine bile oko dve stotine miliona, a ove više od dve i po milijarde dinara, što je ozbiljno povećanje. 

On je gostujući na TV Pink naveo da se mnogo ulaže u rubne gradske opštine, čime se postiže ravnoteža u investiranju, a samim tim i izjednačavanje uslova života u svim delovima Beograda.

Mladenović je podsetio da je krajnji rok za završetak radova u Ruzveltovoj, Bulevaru oslobođenja i na Slaviji 16. novembar, te da se ne očekuje da rokovi budu "probijeni".

"To je novo lice grada, sređeno i saobraćajno rasterećeno. Slavija će biti "žila kucavica" Beograda, ali umnogome funkcionalnija i lepša", ocenio je Mladenović, osvrćući se posebno na atraktivnost sređenih zona zbog privlačenja stranih turista, kojih će ove godine, po svemu sudeći, biti više od milion.

Zamenik gradonačelnika komentarisao je i odluke donete na jučerašnjoj sednici Skupštine grada.

On je podsetio da su građani glasali za to da nov bulevar u Novom Beogradu dobije naziv Heroja sa Košara, što je, kako je ocenio, demokratsko rešenje.

"Građani su prepoznali potrebu da makar na ovaj način odamo počast i da se setimo branitelja naše zemlje koji su dali svoje živote tokom bombardovanja NATO, ne štedeći se, zarad budućnosti", rekao je Mladenović.

On je za petak najavio i koncert Hora "Aleksandrov", koji je do sada na desetine puta nastupio kod nas, a nakon tragedije u kojoj su živote izgubili mnogi članovi ovog ansambla Beograd će im se dostojno odužiti.

Ansambl je umnogome doprineo dobrim vezama između Rusije i Srbije, dodao je Mladenović, i podsetio da je na inicijativu ministra kulture doneta jednoglasna odluka da park koji se nalazi iza spomenika caru Nikolaju Drugom ponese ime naših ruskih prijatelja.

"Beograd se seća svih onih koji su ga zadužili. Kada najmlađi vide spomenik ili park, tablu ili ulicu koja nosi nečije ime, oni će, ako ništa drugo, bar pitati. Tako vraćamo dug i ne zaboravljamo", istakao je Mladenović, navodi se u saopštenju Beoinfo.

Za petak je zakazano i otkrivanje spomen-ploče Horu "Aleksandrov", simbolično će se zasaditi i breza kao znak rusko-srpskog prijateljstva, što je ruska strana okarakterisala kao simbol novog početka i života.

Mladenović je pozvao građane da prisustvuju ovom događaju, te da zajedno još jednom potvrdimo tesne veze između dva naroda.

Komentari (1)

Pera Detlic

08.11.2017 15:01

Vlast u Beoogradu napravi neko obdaniste neki parkic asfaltira neku ulicu,uradi neku fontanicu, uradi neku fasadu na zgradama, postave novogodisnju rasvetu u centru begisa beogradjani u transu....mashala Beograde tako ziveli i investirali narednih sto godina.