Linija 94 će saobraćati do Resnika

Tanjug | vesti 2017-11-19 16:39:06 2017-11-19 16:39:06

U Rakovici je danas, na zahtev građana, produžena trasa autobuske linija 94 gradskog prevoza, koja će umesto do Miljakovca, ubuduće saobraćati od Novog Beograda (Blok 45) do Resnika.

Oliver Bunić

Inicijativu za promenu linije pokrenuli su građani Resnika i Avala grada ali i ostalih delova Rakovice, molbom da se poboljša gradski prevoz produženjem postojeće linije, saopšteno je iz opštine Rakovica.

Za potrebe promenjene trase linije, u ulici Edvarda Griga u Resniku izgrađena je nova okretnica.

Linija 94 kretala se od Novog Beograda (Blok 45) do okretnice u Borskoj ulici na Miljakovcu.

Nakon produženja, linija 94 će se od okretnice u Borskoj dalje kretati ulicama: Borska-Miška Kranjca-Patrijarha Dimitrija, Oslobodjenja Rakovice-Kružni put Kijevo-Slavka Miljkovića do novoizgradjene okretnice u ulici Edvarda Griga (u blizini Doma zdravl?a u Resniku).

Osim direktne veze sa Novim Beogradom, izmenjena linija će sada saobraćati kroz samo naselje Resnik i povezati neke od najprometnijih tački u naselju, dom zdravlja, vrtić, pijacu, školu sa ostalim delovima grada Beograda i same opštine Rakovica.

Polasku prvog autobusa na izmenjenoj trasi prisustvovao je veliki broj gradjana Resnika i Rakovice, kao i Milosav Miličković, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova i šef Odborničke grupe u Skupštini GO Rakovica i Vladan Kocić, predsednik Gradske opštine Rakovica, navodi se u saopštenju.

Expand player
Pogledajte više