Kolektivno venčanje
Foto: Alo/Foto: Grad Beograd

Parovi su došli iz Leskovca, Niša, Šapca, Obrenovca, a najveći broj njih je iz Beograda, rekao je za Tanjug organizator ovog događaja Tivi Melčev.

"Ukupno se prijavilo oko 29 parova, neki su se uplašili kamera i pobegli, nažalost", rekao je Melčev. Uslovi za učešće u kolektivnom venčanju, kako je rekao, ne postoje. "Samo da imaju zakonsku osnovu i zakonsko pravo, a to se potvrđuje u opštini. Svi koji imaju zakonsko pravo, u bilo kojem kraju Srbije, imaju pravo na ovo venčanje", istakao je. Melčev naglašava da je kolektivno venčanje besplatno, te predstavlja jedan vid pomoći mladim parovima koji stupaju u brak. "Na prvom koraku je najbitnije da ti mladenci imaju neku pomoć i meni je to, za ovih 25 godina, pokazalo iskustvo", rekao je Melčev.

Na pitanje koliko je teško i izazovno organizovati jedan ovakav događaj, Melčev kaže da on teži perfekciji i ne dozvoljava da mladenci u bilo kojem trenutka budu nervozni.

"Oni imaju plan, od početka do kraja im je svaki minut zacrtan", istakao je Melčev.

Podsetio je da je najveći broj mladenaca koji su u brak stupili putem kolektivnog venčanja bio 2014. godine, kada se u Skupštini grada Beograda venčalo 220 parova. "To znači 480 ljudi i 480 kumova", ispričao je Melčev.

tivi malčev

Foto: Tanjug

 

 

Mladenci Petar Aleksić i Julija Rakić došli su iz Kruševca kako bi krunisali svoju ljubav, a ideju za kolektivno venčanje dobili su od mladoženjine sestre.

"Još sam pod utiskom, sve je lepo organizovano i svaki detalj je ispoštovan, tako da smo vrlo zadovoljni", rekao je Aleksić.

Jedan par je otkrio da su venčanje planirali 1978. godine, ali su ih životne okolnosti razdvojile. "Sreli smo se posle 45 godina ponovo".

Za kolektivno venčanje smo se odlučili u trenutku", rekla je mlada. Sandra i Predrag Todorović iz Beograda kažu da su se za kolektivno venčanje odlučili povodom jubileja od 25 godina koji ova manifestacija slavi ove godine. "Ljubav je naravno presudila", rekla je mlada.

Mladencima je pevao Željko Samardžić, nakon čega su se parovi uputili ka Skadarliji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading