Petrović u Lazarevcu
Foto: Alo/Alo

Stanovnici Lazarevca će početkom leta domaće proizvode moći da pazare, ali i prodaju na savremenoj i moderno opremljenoj pijaci na uglu ulica Dula Karaklajića br. 5 i Branka Radičevića.

Radovi, koji su započeti 18. aprila prošle godine, polako se privode kraju. 

– Veliki projekat je na pragu završetka, u pitanju je izgradnja potpuno novog objekta sa bruto površinom od 2.046,90 kvadratnih metara koji je konstruktivno podeljen na dva dela. U prizemlju se nalaze pijaca – prodajni deo sa izdvojenim lokalima i komunikacijama za galeriju kao i blok sa tehničkim i sanitarnim prostorijama i magacinskim prostorom – izjavio je Petrović.

Funkcionalnost same pijace i pristupačnost građanima bila je prioritet pri vođenju ovog projekta. Prodajni deo nove pijace biće podeljen po sledećim funkcionalnim zonama: zona za voće i povrće i zona za ostale zanatske proizvode. Na spratu se nalazi administrativni deo za zaposlene – kancelarije, dok je galerija predviđena u sklopu prodajnog prostora koja će biti namenjena mlečnim i suhomesnatim proizvodima.

Važno je naglasiti da svaka prodajna zona ima zaseban ulaz za utovar robe što dodatno povećava lagodnost i funkcionalnost novog objekta.

– Velika novina su uređene prilazne staze za invalide, kao i izgradnja posebne prostorije u vidu mirisne barijere koja ide u prilog jednom od najvažnijih faktora ove veletržnice, a to je higijena pri iznošenju otpada – dodao je Petrović.

Petrović u Lazarevcu

Alo

 

Luka Petrović je istakao i da je izgradnja nove pijace u Lazarevcu samo jedan u nizu projekata koji pokazuju angažovanost lokalne uprave na unapređenju infrastrukture i kvaliteta života građana.

Pored Lazarevca, slični projekti se sprovode i u drugim opštinama kao što su Obrenovac, Barajevo, Mladenovac, čime se potvrđuje posvećenost vlasti ka razvoju i unapređenju svih delova Beograda.

Otvaranje nove pijace u Lazarevcu predstavlja korak napred ka stvaranju boljeg i funkcionalnijeg grada, koji će ponosno nositi pečat politike „Beograd sutra”.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading