Aleksandar Šapić
Foto: Alo/Grad Beograd

  – Više od decenije vodio sam jednu od najmnogoljudnijih opština u Srbiji i znam koliko je vaš, to jest naš posao težak i odgovoran i koliko zahteva svakodnevni angažman. Kada vodite ministarstvo, to je kao da upravljate brodom, a voditi grad ili opštinu jeste kao da držite volan od automobila u rukama jer u svakom momentu morate da budete spremni da reagujete, odgovarajući na dnevne izazove – rekao je Šapić na skupštini koja se održava u „Sava centru”. 

Predsednik Privremenog organa je gostima iz drugih gradova i opština poželeo prijatan boravak u Beogradu, te uspešan i kvalitetan rad. 

– Najvažnije je da razmenjujemo iskustva i znanja i da se međusobno pomažemo jer isti hleb jedemo. Ne smemo nikada da zaboravimo činjenicu da svaki Srbin i građanin Srbije, svaki građanin bilo kojeg grada ili opštine na čijem ste vi čelu, prvi kontakt i komunikaciju koje ima sa državom ostvaruje preko nas. Zato imamo ogromnu odgovornost da naš posao radimo na najbolji mogući način i da služimo narodu i građanima, zbog čega i jesmo tu – naveo je Šapić. 

Predsednik SKGO Goran Cvetanović prisutnima je poželeo dobrodošlicu na 51. skupštinu SKGO, te istakao da je ovaj događaj najvažnije i najveće okupljanje lokalnih samouprava u Srbiji. Ova skupština, dodao je, održava se u godini važnog jubileja – sedamdeset godina od osnivanja SKGO. 
Državna sekretarka u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Maja Mačužić Puzić je čestitala sedam decenija godina rada i podsetila da je u tom vremenskom periodu urađeno mnogo razvojnih projekata, strateških planova i vizionarskog pristupa unapređenju i funkcionisanju lokalne samouprave. 

–Danas je prilika da se osvrnemo na ključne rezultate, ali i razgovaramo o budućnosti i daljem napretku naših lokalnih samouprava. Svake godine nagrađujemo lokalne samouprave koje su se istakle u četiri oblasti: efikasnost i delotvornost, transparentnost, odgovornost i vladavina prava, ravnopravnost i antidiskriminacija. Najbolji dobijaju novčane nagrade, a Stalna konferencija gradova i opština nagrađuje opremom kojom će ona unaprediti svoje funkcionisanje, a na korist svih građana – rekla je ona. 

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading