Beograd plus
Foto: Alo/Printscreen

- Krenuli smo u jedan težak proces, zato želim da kažem šta je urađeno nakon šest meseci i šta će biti urađeno. Verujem da ćemo za koju godinu da imamo najbolji prevoz u ovom delu Evrope - rekao je Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, koji je naglasio da je u proseku za 47 procenata umanjena cena prevoza od uvođenja novog sistema gradskog prevoza - "Beograd plus".

- Neke karte su više, neke su manje pojeftinile, ali u proseku, čak za skoro 50 odsto su karte jeftinije - rekao je Šapić na današnjoj press konferenciji govoreći o "Beograd plusu", sistemu koji funkcioniše poslednjih šest meseci.

On je naglasio i da mnogi gradovi iz Srbije, ali i Evrope žele da primene naš sistem naplate karata.

Plaćanja i karticama uskoro

Što se tiče plaćanja, uz sve dosadašnje načine - papirna karta, SMS poruka, putem aplikacije, uskoro će svi autobusi imati i aparat za plaćanje kreditnom karticom.

- U 300 autobusa već imamo mogućnost plaćanja karte i kreditnom karticom, a u narednih mesec i po dana najviše to će biti moguće u svim vozilima javnog gradskog prevoza. Plaćanja će biti moguće svim karticama - rekao je Šapić.

Najava kontrole preko ozvučenja

On je najavio i da će svi autobusi uskoro imati i zvučnike, koji će između ostalog da najavljuje i kada uđe kontrola, kako bi putnici mogli da pripreme svoje karte.

Što se tiče Google Transit opcije, Šapić je rekao da je tu bilo problema sa "Kentakrtom".

- To smo morali da pokrećemo ponovo, ali očekujemo ovih dana da se i tu pojavi sve ono što ima i na aplikaciji - rekao je Šapić.

Info table na najprometnijim stajalištima

Šapić je najavio i postavljanje modernih info tabli, za početak, na najprometnijim stajalištima.

Kako je rekao, do kraja novembra biće postavljeno 1.000 info tabli, gde će biti sve informacije o tome gde je vozilo, kada stiže, ali i druge informacije - vreme, temperatura vazduha... Sve ono što inače ima na "Beograd plus" aplikaciji.

- U prvoj etapi tih 1.000 tabli stajaće na najfrekventnijim mestima, a u narednih godinu, godinu i po dana, imaćemo na 3.000 mesta. To je revolucija o informisanju građana - naglasio je gradonačelnik Beograda.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading