pijaca
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Kod povrća na pijacama u gradovima Srbije, cena krompira je ostala na istom nivou kao i na početku septembra – najskuplji je u Beogradu i Kraljevu (150 din/kg), a najjeftiniji u Zaječaru (80 din/kg).

Što se tiče pasulja, njegova najviša cena ostala je 600 dinara kilogram, koliko ga plaćaju kupci u Novom Pazaru, ali najjeftiniji više ne košta 250, već 300 dinara za kilogram na pidacama u Valjevu, Zaječaru, Leskovcu, Nišu i Sremskoj Mitrovici.

Nije se, u odnosu na početak prošlog meseca, menjala ni najviša cena crnog luka od 150 dinara za kilogram na pijacama u Beogradu, a najniža više nije 100, nego 80 dinara za kilogram ovog povrća u Zaječaru i Nišu.

Pojeftinio je slatki kupus na pijacama, pa statistika pokazuje da najskuplji kilogram više ne košta 140, nego 120 dinara u Vranju, dok je najniža cena ostala na nivou od 70 dinara u Zaječaru, Leskovcu, Nišu i Smederevu. Za 20 dinara u odnosu na početak septembra jeftiniji je i krastavac, koji sada najvišu cenu ima u Kragujevcu i Pančevu (150 din/kg), a najnižu na pijacama u Vranju, Zaječaru i Leskovcu (80 din/kg), što je cena koja je važila i pre mesec dana.

pijaca

Shutterstock

 

 

Poskupljenja beležimo kod paradajza i paprike. Najskuplji paradajz od 230 dinara kilogram prodaje se u Šapcu, što je za 30 dinara više nego pre mesec dana, dok se najniža cena od 100 dinara nije menjala, koliko ovo povrće košta u Smederevu. Paprika na početku ovog meseca najvišu cenu od 230 dinara za kilogram, 10 dinara više nego na početku septembra, ima u Novom Pazaru, a najniža nije 100, nego 120 dinara kilogram u Sremskoj Mitrovici.

U kategoriji voća, pokazuju ovomesečni podaci RZS, pojjeftinile su jabuke koje umesto 150, najvišu cenu od 130 dinara za kilogram imaju u Novom Pazaru, dok im je najniža cena (80 din/kg) ostala na istom nivou kao pre mesec dana u Kraljevu, Nišu i Užicu. Kruške su ovog meseca najskuplje u Beogradu, Valjevu, Kragujevcu, Šapcu, Novom Pazaru i Subotici (200 din/kg), a najjeftinije u Vranju (140 din/kg). Velika je razlika i u najvišoj i najnižoj ceni grožđa, pa je najskuplje u Beogradu i Kragujevcu (250 din/kg), a najjeftinije u Užicu (130 din/kg).

Što se tiče južnog voća, najskuplje banane od 200 dinara kilogram plaćaju kupci na pijacama u Beogradu i Sremskoj Mitrovici, a najjeftinije građani Vranja, gde koštaju 130 dinara kilogram. Kilogram pomorandži najvišu cenu ima u Sremskoj Mitrovici (300 din/kg), a najnižu, 100 dinara nižu, u Vranju, Smederevu i Pančevu.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading