NA ULICAMA BEOGRADA STO NOVIH VOZILA NA GAS  Aleksandar Šapić obradovao građane lepim vestima (FOTO)
Alo

 On je na današnjem predstavljanju novih vozila u novobeogradskom pogonu GSP-a, precizirao da će se autobusi naći na najfrekventnijim i najopterećenijim linijama – 17, 23, 31, 65, 88.

– Zahvaljujući novim autobusima najstarija vozila će biti povučena iz saobraćaja i tako će prosečna starost voznog parka biti sedam i po godina, što je u granicama evropskih standarda. Novi autobusi znatno će unaprediti kvalitet našeg javnog prevoza, a važno je i da nastavimo da obnavljamo vozni park, što svakako iziskuje značajna sredstva. Ovih sto vozila koštalo je oko 35 miliona evra – rekao je Šapić.

Gradonačelnik je ocenio da je ovo važan dan za Beograđane jer su vozila ekološka i svakako će uticati na smanjenje zagađenja u gradu. Ovim pitanjem se trenutno intenzivno bave svi nadležni, naveo je Šapić, precizirajući da su najveći razlog periodičnog većeg zagađenja individualna ložišta, kojih prema procenama ima između 150 i 200 hiljada u Beogradu.

Gasifikacija, daljinski i alternativni načini grejanja, ali i dalja nabavka ekoloških vozila za sistem javnog prevoza, svakako će dati pozitivne rezultate kao mere za smanjenje zagađenja u gradu, istakao je Šapić.
Gradonačelnik je naglasio i da će se vozila puniti kao i sva ostala ovakog tipa na gasnim stanicama „Кriogasa”, a da će izgradnja javno-privatne gasne stanice u pogonu GSP-a, koja je predviđena za kraj marta, za sva buduća vozila s gasnim pogonom značiti mnogo.  

Nova vozila na gas su niskopodna i zglobna, s maksimalnim kapacitetom putničkog prostora od 150, odnosno 38 sedišta i 112 mesta za stajanje, uz prostor za kolica za bebe i invalidska kolica. Opremljena su sistemom za detekciju požara u motornom delu, imaju rampu za olakšan ulazak osoba sa invaliditetom, osvetljena su led svetlima, a grejanje je osim radijatora pojačano i kaloriferima kod vrata, kao i putem krovnog grejanja. Autobusi su opremljeni savremenim rashladnim sistemima, kao i nadzornim kamerama, sistemom za brojanje putnika i vaj-faj internetom.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading