Novi kontejneri u Zemunu
JKP Gradska čistoća

Danas je započeta akcija zamene 300 dotrajalih kontejnera, u gradskoj opštini Zemun. Ovi kontejneri će biti zamenjeni potpuno novim i funkcionalnim kontejnerima zapremine 1,1 kubika koji će doprineti poboljšanju komunalne usluge odlaganja otpada i pozitivno uticati na izgled prestoničkih ulica.

Svi novi kontejneri se otvaraju pomoću nožne papučice čime se izbegava kontakt sa poklopcem kontejnera, što znači da kontejneri nakon upotrebe ostaju zatvoreni, čime je onemogućeno rasipanje otpada.

U glavnom gradu u ovom trenutku postoji nešto više od 30. 000 sudova za odlaganje komunalnog otpada u deset gradskih opština koje su u nadležnosti JKP „Gradska čistoća“.

Zamena starih, dotrajalih i oštećenih sudova za odlaganje komunalnog otpada novim obavlja se redovno. Ovi sudovi su gradski inventar, pripadaju svim Beograđanima i

predstavljaju jednu od ključnih karika u održavanju higijene grada, JKP „Gradska čistoća“ apeluje na sve građane da ulože dodatni trud kako bi kontejneri ostali očuvani i u funkciji. Dovoljno je da u ove kontejnere ne odlažu šut i drugi građevinski otpad, kabasti otpad, nedovoljno ugašeni pepeo i žar što su najčešći uzroci oštećenja i izazivanja vatre koja dovodi do njihovog trajnog uništenja.

Pratite nas i na Viberu, najnovije vesti ŽIVELA SRBIJA.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading