Renovirano igralište DKC „Majdan“ na Savskom vencu uz pomoć ambasade NR Kine
Promo

Bo, koja je i dugogodišnji stanovnik opštine Savski venac, navela je da se u ovoj sredini uvek oseća kao kod svoje kuće.

-Veoma smo zahvalni i srećni i spremni smo da damo svoj doprinos razvoju i dobrobiti lokalne zajednice. Nadamo se da će deca provoditi kvalitetno vreme u ovom centru i lepo se igrati na igralištu- poručila je Čen Bo.

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović rekao je da je današnji dan važan za sve građane Savskog venca, naročito za najmlađe i uputio veliku zahvalnost ambasadi Kine što je obezbedila novčana sredstva za novo igralište.

-Zamenili smo dečiji mobilijar, podloga na celom igralištu je potpuno nova, sigurna i bezbedna. Dotrajala stolarija je zamenjena sistemom novih prozora čime će se značajno unaprediti energetska efikasnost, a takođe je obnovljeno i zelenilo i travnata podloga- naveo je Vidović i dodao da je od amabasade Kine Opština dobila oko 5,5 miliona dinara, koje je uložila u rekonstrukciju igrališta Dečijeg kulturnog centra „Majdan".

-U proteklih nekoliko godina opština Savski venac je izgradila i obnovila 12 dečijih igrališta i sportskih terena, a ove godine završena su dva igrališta za decu i očekujemo da do kraja godine imamo potpuno izgrađeno još jedno igralište na Dedinju- rekao je Vidović.

Vidović je podsetio da je saradnja Savskog venca sa prijateljima iz Kine započeta 2018. godine kada je Savski venac ugostio delegaciju kineskog grada Lišui i potpisan je Sporazum o saradnji.

-U skladu sa osnovnim principima diplomatskih veza naše dve zemlje i u cilju unapređenja uzajamnog razumevanja i prijateljstva naša dva naroda trudićemo se da našu saradnju ubuduće ojačamo i proširimo- zaključio je Vidović.

Događaju prisustvovali direktor DKC „Majdan“ Dragoljub Nikolić i funkcioneri GO Savski venac.

Komentari (0)

Loading