Đukić: Omogućiti građanima da dostojanstveno isprate voljene
Promo

Aktivno se radi na uređenju i održavanju grobalja u nadležnosti preduzeća, formiranju novih parcela, sanacijima, izgradnji novih i prilagođavanju postojećih objekata, kao i digitalizaciji usluga, uključujući i učešće i radnim grupama za izmenu postojeće i izradu nove zakonske regulative vezane za sahranjivanje i pogrebnu delatnost, a sve u cilju da se sugrađanima omogući da na efikasan, human i dostojanstven način isprate svoje bližnje i obave sve vrste poslova vezanih za groblje.

Zahvljjujući izuzetnom zalaganju v.d. direktora JKP „Pogrebne usluge“ Beograd gospodina Vladana Đukića i podršci osnivača Grada Beograda, a posebno gospodina Gorana Vesića nakon više od deset godina, krajem marta tekuće godine došlo je do zvaničnog preuzimanja više značajnih objekata na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Objekti koji su preuzeti su Sabirna kapela-mrtvačinica i Komemorativni trg sa objektima u kompleksu groblja. Sabirna kapela predstavlja ograđen kompleks sa pristupnim internim saobraćajnicama i parkinzima, u čijem su sastavu glavni objekat (na tri nivoa), energetsko –tehnički blok i objekat obezbeđenja. Komemorativni trg sa objektima u kompleksu groblja uključuje sam trg kao i administrativne, ispraćajne i prateće objekte (ispraćajne kapele, cvećare i dr.). Preuzimanjem navedenih objekata u koje će JKP „Pogrebne usluge“ Beograd uložiti dodatna sredstava u smislu njegovog daljeg unapređenja, grad Beograd će na Novom bežanijskom groblju dobiti objekat Sabrirne kapele i komemorativni trg sa administrtivnim i pratećim objeketima koji će u funkcionalnom, tehnološkom i estetskom pogledu zavdovljiti kiriterijume slčinih objekata zemalja Evropske unije, dok će sa druge strane sugrađanima, posebno onima iz delova grada koji gravitiraju ovom groblju omogućiti da se u prijatnom i humanom ambijentu oproste od svojih najmilijih. Konačno privođenje navedene zgrade nameni je u toku, o čemu će sugrađani biti blagovremeno obavešteni.

Đukić: Omogućiti građanima da dostojanstveno isprate voljene

Promo

 

Imajući u vidu potrebu za unapređenjem regulative u oblasti sahranjivanja, održavanja grobalja a posebno pružanja pogrebnih usluga, JKP „Pogrebne usluge“ Beograd je uzelo učešća u aktivnostima Radne grupe za izmenu Zakona o komunalim delatnostma, kao i radne grupe za izradu novog Zakona o sahranjivanju i grobljima, pod okriljem Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U tom smislu, na inicijativu v.d. direktora JKP „Pogrebne usluge“ Beograd gospodina Vladana Đukića, formirano je „Poslovno udruženje za unapređenje upravljanja grobljima i pogrebnu delatnost Srbije“, čiji su članovi (na dobrovoljnoj osnovi) 18 javnih komunalnih preduzeća širom Srbije. Cilj ovakve vrste udruživanja je unapređenje rada i razvoja saradnje pružaoca usluga u oblasti upravljanja grobljima, sahranjivanja i pogrebne delatnosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading