OVAJ GMIZAVAC BEOGRAĐANIMA IZAZIVA NAJVEĆI STRAH Evo koji i gde ih najviše možete sresti
Foto: RINA

Osim toga, nenajavljene goste krajem prošle sedmice imali su i đaci OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu, gde su se u dvorištu ove osmoletke pojavila dva smuka. A u aprilu, braon gmizavac je "posetio" i okolinu OŠ "Branislav Nušić" na Voždovcu.

Da je u prestonici primetan nešto veći broj zmija potvrdio nam je juče direktor JKP "Veterina Beograd" Budimir Grubić.

- Toplo vreme za ovo doba godine i period suše uticao je da zmije izađu na površinu - objašnjava Grubić. - Imamo ih nešto više, jer što su više temperature, to je aktivnost zmija veća. Inače, situacija sa pojavom gmizavaca u Beogradu ne razlikuje se trenutno mnogo u odnosu na prethodne godine.

Prema njegovim rečima, zmija su u prethodnom periodu bile primećene na Avali, potezu ka naselju Trešnja, zatim u priobaljima reka, Višnjici, kao i u centru, na Dorćolu.

Vučević prisustvovao je na konferenciji “Evropska unija kao strateški izbor – iskustva Srbije i Rumunije" - Alo.rs

- Preporuke za građane su iste kao i uvek - ističe Grubić. - Ako primete gmizavca ne treba da ga diraju već odmah treba da pozovu "Zoohigijenu".

Kako su ranije objašnjavali stručnjaci, u ovom periodu ima ih i u urbanijim delovima prestonice jer su krenule u potragu za hranom, a pošto imaju odličan njuh mogu da osete "namirnice" gde god da se nalaze. Osim toga, sa periferije u srce grada zmije umeju da doputuju i u automobilima jer se uvuku pod haubu četvorotočkaša. Tako je početkom maja prošle godine stanare Kosovske ulice iznenadila zmija koju su pronašli unutar zgrade.

OVAJ GMIZAVAC BEOGRAĐANIMA IZAZIVA NAJVEĆI STRAH Evo koji i gde ih najviše možete sresti

Foto: Pixbay

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading