OVO SU NAJLEPŠA KUPALIŠTA U BEOGRADU Divlje plaže i netaknuta priroda idealni za beg od vrućine, ovde je odmor zagarantovan
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Nadaleko poznato "beogradsko more" Ada Ciganlija omiljeno mesto za uživanje u letnjim mesecima svakako je i najposećenije kupalište u Beogradu. Uređene plaže, kafići, restorani i mnogobrojni sportovi na vodi privlače veliki broj ljudi koji spas od vrelih letnjih dana nalaze upravo na Adi. Zbog bogatog letnjeg sadržaja i prirodnog bogatstva Ada Ciganlija spada u najposećenije kupalište u prestonici.

Ukoliko ipak želite da pobegnete od gradske vreve i uživate u divljim plažama i savršenim izletištima predlažemo vam nekoliko kupališta nadomak Beograda.

Lido u Zemunu

Plaža Lido u Zemunu nalazi se na severnom vrhu Velikog ratnog ostrva na Dunavu. Peščana plaža i bujna vegetacija idealna je za beg od vrućine. Dunav je ovde plitak pa je tako ovo kupalište pogodno i za porodice sa decom. Lido ima i terene za sportove na vodi, ali i spasioce, čuvare i medicinsku podršku, prenosi Informer.

YouTube/ Printscreen

 

Bela stena

Bela stena ili "Čakljanac" nasred Dunava nalazi se na teritoriji Pančeva i odaljena je 12km od centra Beograda, a do plaže dolazi se čamcima. Peščana plaža poput morske, plitka voda, restorani i bujna vegetacija čine je idealnom za izlet van grada. Ova plaža je divlja i iako nema spasioce i pijaću vodu decenijama privlači veliki broj posetilaca.

Shutterstock

 

Gročanska ada

Gročanska ada u opštini Grocka ima plažu koja predstavlja pravu oazu mira za sve ljubitelje netaknute prirode. Ovde takođe nema spasilačke, te se kupačima savetuje oprez.

Duboki potok

U Barajevu, na oko 35 kilometara od centra, nalazi se kupalište Duboki potok. Okruženo šumom ovo kupalište ima uređenu šljunkovitu plažu sa restoranom.

Ada Međica

Ova plaža nalazi se na istoimenom ostrvu, na sedam kilometara od centra grada. Netaknuta priroda, pešačka staza i mir privlače veliki broj kupača. Tokom letnje sezone, do plaže se dolazi čamcima, a i ova plaža nema spasilačku ekipu.

Komentari (0)

Loading