VESIĆ ČESTITAO DEČJEM KULTURNOM CENTRU 7 DECENIJA POSTOJANJA  Želim im da dočekaju najpre 100, a onda i 200 i više godina (FOTO)
Alo

Čestitajući rođendan Vesić je naveo da je Dečji kulturni centar lane dobio nove prostorije, nedaleko od Muzeja 25. maj koje se sada sređuju, saopštio je Gradski sekretarijat za informisanje.

 - Sređen je i prostor nekadašnjeg Doma pionira, sada Dečjeg kulturnog centra u Takovskoj. Godišnje kroz ovu ustanovu prođe oko 150.000 dece i pripremi se više od hiljadu programa - rekao je on.


Kako je saopšteno iz gradske uprave, Vesić je istakao da DKCB ima lepu ulogu u društvu, jer u njemu deca mogu da se edukuju, pohađaju radionice, kurseve i sekcije i da se druže.

Podsetio je na jednu od naših najlepših manifestacija, koju ovaj centar organizuje, a to je Radost Evrope, kao i na Svesrpski dečji sabor koji povezuje našu decu i decu iz dijaspore.

- Želim im da dočekaju najpre 100, a onda i 200 i više godina - istakao je Vesić.

Šta stoji u tomosu koji je pročitan danas u Sabornoj crkvi? - Alo.rs

Obeležavanju jubileja prisustvovali su i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl i direktor DKCB Dragan Marić.

Deca i mladi imali su priliku da učestvuju u raznovrsnim kreativnim radionicama, kao što su likovna radionica, radionica stripa i karikatura, Ateljea za primenjenu umetnost, Sportić i Ekološka radionica.

Na koncertu su, između ostalih, nastupili Sergej Ćetković, Leontina, Tijana Dapčević, Zoe Kida, Mari Mari, Peđolino, Hor „Čarolija”.

Dečji kulturni centar počeo je sa radom 1952. godine i posvećen je umetničkom i kreativnom odrastanju dece.

Hrvatski istoričar progovorio o zbivanjima u Ukrajini, otkrio važnu stvar (VIDEO) - Alo.rs

Realizuje brojne kulturno-obrazovne programe, a deca i mladi u njemu u njemu realizuju svoje ideje u ateljeima i studijima, kao što su Muzička igraonici, horu, vokalna grupa „Nađi svoju zvezdu”'', Studiju glume, Engleskoj pozorišnoj radionici, Baletskom studiju, Likovnom ateljeu, Ateljeu za primenjenu umetnost, Radionici stripa i karikature, Radionici za grafički dizajn, Sportiću i Kreativnom zabavištu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading