VESIĆ: Grad Beograd sigurno tržište za investiranje
Foto: Grad Beograd

– Video sam kod njih zabrinutost kako će se kriza u Ukrajini odraziti na naše tržište. Ono što nas ohrabruje jeste da mi nemamo negativnog uticaja na naše tržište, već imamo povećanu potražnju za iznajmljivanjem stanova i investiranjem, odnosno izgradnjom. Obećao sam da će država pratiti sve promene u ovoj grani privrede. Za nas je investiranje u gradnju važno i zato svaki dinar koji se investira u građevinarstvo multiplicira se u bruto domaćem proizvodu – rekao je Vesić.

On je naglasio značaj građevinarstva jer je to motor našeg razvoja.


– Kada je bila kriza u vezi sa kovidom 19, intervenisali smo i predložili Vladi Republike Srbije da se omogući kupovina stana sa 60, odnosno 80 odsto izgrađenosti, te da se smanji učešće za stambene krediti na deset odsto. Nastavićemo da pratimo šta se dešava na tržištu, kako bismo predlozima za izmenu zakonskih propisa omogućili investitorima da ostanu ovde. Oni treba da znaju da imaju sigurnost da investiraju i prodaju stanove, te da je ovo za njih sigurno tržište – objasnio je Vesić.

Prema njegovim rečima, važno je što vodimo odgovornu politiku koja Srbiju ne svrstava ni na jednu stranu. 

– Ako vodimo takvu politiku, možemo da sačuvamo investicije i svoj ekonomski rast. Promene koje su u toku, poput izgradnje metroa, BG voza, novih mostova i kanalizacije, utiču na investiranje. To znači da će u budućnosti i neki drugi delovi grada biti interesantni za investiranje, a ne samo centar. Kada imate gradsku železnicu ili metro, onda možete da investirate i negde gde sada možda o tome i ne razmišljate, jer će ljudi koji tu kupe stanove moći brzo da dođu do bilo kog drugog dela grada. Ovo će potpuno promeniti način na koji se živi u Beogradu i zato su investicije koje smo planirali kroz projekat „Beograd 2020–2030” suštinski važne kako bismo mogli da funkcionišemo i radimo kao grad – objasnio je Vesić.
 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading