VESIĆ: Krenula izgradnja vrtića u Bariču, počeo da radi novi vrtić u Belom polju
beograd.rs

Vesić je rekao da je današnji početak radova na izgradnji vrtića u Bariču veoma važan dan za opštinu Obrenovac. 

– Pre šest meseci, moja pokretna kancelarija je „startovala” upravo iz Bariča, gde sam imao prvi sastanak i razgovor sa građanima. Tada su građani pitali predsednika opštine Miroslava Čučkovića i mene kada će Barič dobiti vrtić. Bilo je potrebno šest meseci da počnemo sa radovima i to će biti drugi vrtić koji gradimo u Obrenovcu u poslednjih nekoliko godina. Sada se nalazimo u naselju Belo polje, gde je završen vrtić koji je trenutno najmoderniji u Beogradu. Ovo je jedan od 17 vrtića koji su završeni, u izgradnji ili počinju da se grade u narednih nekoliko nedelja. To je posao na kojem smo radili tokom prethodne dve godine – rekao je Vesić. 

Prema njegovim rečima, plan je da u naredne dve godine budu završeni radovi na još osam vrtića, kako bi Beograd dobio ukupno 25 novih vrtića.

– U Obrenovcu gotovo da nema više liste čekanja za upis u vrtić, što ne znači da nećemo graditi nove vrtiće. Gradićemo vrtić u naselju Grabovac, jer je poenta da predškolske ustanove postoje svugde gde ljudi žive, jer nije normalno da deca tog uzrasta prelaze pet ili deset kilometara do vrtića. Nastavićemo da gradimo kapacitete za smeštaj dece, da ulažemo u tablete i besplatne udžbenike, jer smatramo da je investiranje u decu najbolja moguća investicija i predstavlja ulaganje u budućnost – zaključio je Vesić.

Predsednik opštine Miroslav Čučković je istakao da je u Obrenovcu broj nezaposlenih izuzetno mali, te da zato postoji sve veća potreba da deca pohađaju vrtiće.

– Kada bude završen vrtić u Bariču, naša opština će biti pravi primer adekvatne brige o deci. Dugujemo veliku zahvalnost Gradu Beogradu i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću jer su prepoznali svaku našu potrebu. Rešavali smo problem po problem i zato danas možemo da budemo ponosni na sve što je urađeno – rekao je Čučković. 

Direktor Predškolske ustanove „Obrenovac” Miloš Desančić je istakao da vrtić „Ružica” u Belom polju ima osam radnih soba i kuhinju velikog kapaciteta koja može da snabdeva hranom još dva vrtića.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading