OD TOPLANE USTANOVA KULTURE Vesić: Napravićemo inkubator za mlade bendove, sve besplatno!
Beoinfo

 “Tu zgradu će grad preurediti i napraviti inkubator za muzičke bendove, a prostor će biti besplatan za vežbanje i prve svirke”, rekao je Vesić na sednici Skupštine grada Beograda.

Dodao je da će se veoma brzo na Skupštini naći i predlog za zatvoreni prostor za skejtbording čime će se deci koja se bave tim sportom omogućiti da imaju svoj prostor.

Vesić je kazao da je u planu i prostor za mlade slikare iznad Prokopa, u praznoj zgradi od 800 kvadrata koja pripada Železnici. “I taj prostor će biti besplatan", rekao je Vesić i dodao da će Grad na taj način podržati rad mladih umetnika.

Podsetio je da je već doneta odluka da se obnovi čuvena „Ðumrukana”, prvo beogradsko pozorište, te istakao da će Grad u narednom periodu otkupiti taj prostor, obnoviti ga i napraviti gradsko alternativno pozorište gde će sva privatna pozorišta moći da igraju svoje predstave.

„Želimo da afirmišemo trupe, privatne inicijative i tako pomognemo mladim teatrima. Grad će to subvencionisati i tako omogućiti život privatnim inicijativama u ovoj oblasti“, rekao je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading