SKIJANJE U GLAVNOM GRADU Beograđani će i preko leta moći da se skijaju
Foto: Skijaški klub MM

Za sve oni koji nisu nikad skijali, biće to idealna prilika da se oprobaju i vide da li je to sport za njih, a oni iskusni skijaši moći će da se pripremaju pred ski-sezonu...

Veštačka podloga, na kojoj će moči da se skija 365 dana u godini, zahvaljujući Ski-klubu MM i JP „Ada Ciganlija“, biće dostupna tokom cele godine. Prema rečima Marije Matić, vlasnice ski-kluba i ski-škole MM, staza sa nagibom biće 25 metara široka i oko 60 metara dugačka. Osim staze, predviđen je i deo za bordere, zatim tjubing za sankanje i ski-simulator koji ima ekran širine osam , a visine pet metara.

- Kada je neko na simulatoru, gleda u ekran i virtuelno ima osećaj da je na skijanju. Ovo je simulator na kojem trenira američka i švajcarska reprezentacija. Na njemu može i da se uči skijanje, ali i da se usavrši. Simulator ima program tj. softver na kojem može da se podesi željeni izgled staze. Da li želite stazu sa kapijama, bez njih, njenu dužinu, nagib... Imaće simulacije četiri svetske staze, kao što je, na primer, staza za spust u Sočiju - kaže Matićeva.

 

Ski-staza je najviše namenjena deci i početnicima, kako bi naučili da skijaju.

- Na njoj može da se skija i sa snegom i bez njega, u zavisnosti da li je leto ili zima, tj. da li ima snega ili ne. Imaćemo i pokretnu traku, osnosno ski-lift, a za najmlađe ski-park za prve korake i na skijama i sa bordom - kaže Matićeva i dodaje da skijaški klub MM ima decu takmičare koja su potekla iz ski-škole MM, koja već šest godina radi na Kopaoniku.

Ono što je tekođe veoma značajno, kako kaže Matićeva, je da simulator omogućava skijanje i deci sa invaliditetom.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading