Tramvaji 11 i 12 od sutra ponovo idu preko Savskog trga
EPA/ANDREJ CUKIC

 

Naime, završetkom radova na rekonstrukciji tramvajske pruge u zoni Savskog trga, stekli su se uslovi za ponovno vraćanje linija 11 i 12 na svoje redovne trase.

Tramvaji će se od Savskog trga kretati ulicama Savskom, Bulevarom vojvode Mišića preko Mosta na Adi do Bloka 45 (linija br. 11), odnosno preko petlje Radnička do Banovog brda (linija 12).

S obzirom da još nisu izgrađena stajališta u Savskoj ulici (u visini Pošte 5), tek po završetku njihove izgradnje biće stavljena u funkciju, što se očekuje za oko tri meseca, javlja Tanjug.

U međuvremenu, tramvaj 12 privremeno će koristiti stajališta u ulici Nemanjinoj, dok tramvaj 11 u toj zoni za sada neće imati stajališta.

Konačnim završetkom radova na izgradnji Savskog trga povezivanjem Nemanjine i Karađorđeve ulice sa Savskom ulicom stvorili su se uslovi za puštanje u saobraćaj tramvajskih linija 11 i 12 koje su do sada saobraćale preko Novog Beograda.

Za stanovnike Banovog brda to će imati poseban značaj jer će novom trasom linije 12 dobiti direktnu, kratku i značajno bržu vezu sa Sajmom, Mostarskom petljom, Savskim trgom uz mogućnost presedanja na veliki broj drugih linija.

Za stanovnike Dorćola preko linije 11 biće takođe omogućena veza sa Savskim trgom, Mostarskom petljom i Sajmom uz presedanje, saopštili su iz Sekretarijata za javni prevoz.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading