VELIKI USPEH GRADSKE VLASTI Vesić: Nezaposlenost na istorijskom minumumu,usvojen važan strateški dokument kojim obezbeđujemo pravilan razvoj grada do 2030. godine
Tanjug

"Činjenica je da sve više naših ljudi radi, ali to ne znači da ne treba da otvaramo više radnih mesta", rekao je Vesić na sednici Skupštine grada Beograda.

Naveo je da je prosečna plata u Beogradu u novembru iznosila 87.000 dinara i istakao da je činjenica da prosečna plata raste i da je zaduženost Grada mnogo manja, a da budžet nikada nije bio veći.


"Mnogo bolje ostvarujemo prihode nego što smo planirali i mi ćemo pred samo raspuštanje skupštine imati još jednu sednicu sa rebalasnom budžeta da bismo pripremili sve kako bi grad mogao da funkcioniše do septembra", rekao je Vesić.

Istakao je da će budžet biti vredan skoro 170 milijardi dinara što je, kako je dodao, duplo veći budžet nego 2014. godine.

Odbornici Skupštine grada usvojili su danas i Odluku o usvajanju Plana strateških i operativnih ciljeva razvoja Beograda za period od 2020. do 2030. godine. 

– Treću godinu zaredom planiramo budžet zajedno sa građanima. Imali smo skoro 10.000 predloga, od kojih je usvojeno gotovo 2.000. Naš osnovni cilj je da Beograd postane što komforniji grad za život, da bude konkurentan, siguran i održiv. To je naša vizija dugoročnog, ostvarivog i zajedničkog planiranja. Definisali smo razvoj grada u tri komponente – ekonomski prosperitet i blagostanje, društvena jednakost i urbani održivi razvoj, kazao je Vesić. 

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading