PRODISAĆE MIRIJEVO Rešen veliki ekološki problem
Alo/Beoinfo

Jedan od većih kanalizacionih problema beogradskog naselja Mirijevo već godinama je bio Mirijevski potok. Mesto na kom se nekada nalazio direktan izliv kanalizacije predstavljalo je i ekološki problem za više hiljada građana. 

Konačno, rešenje ovog problema je privedeno kraju, pa je deo Mirijevskog potoka koji je kvario vazduh i celu okolinu konačno zacevljen. 

KO NE MORA, NEKA NE IZLAZI Pogledajte kako trenutno izgleda Beograd pod velikim naletom snežnih padavina (VIDEO)

Završnim radovima prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je rekao da je zahvaljujući preduzeću „Beogradvode“ i Sekretarijatu za privredu obezbeđeno 70 miliona dinara, potok je zacevljen, a kanalizacija uvedena u kolektor.  

On je najavio dalja ulaganja u ovo zvezdarsko naselje.  

- U toku je projektovanje vrtića, dobili smo izvođača i na proleće počinje izgradnja. Vršimo i eksproprijaciju zemljišta za izgradnju nove škole, u Petrarkinoj ulici radićemo veliki park, a Opština još jedan park u Ulici Dragoslava Srejovića. Ovu potonju ulicu proširujemo do Volgine, a kasnije i do samog Mirijeva. Predstoji i uređenje mesne zajednice. Ono što je najvažnije jeste da će žitelji ovog naselja 2028, odnosno 2030. imati dve stanice metroa - rekao je Vesić.  

PRODISAĆE MIRIJEVO Rešen veliki ekološki problem

Alo/Beoinfo

 

Sve to će, nesumnjivo imati uticaja na cenu nekretnina, ali i na životni konfor, ocenio je zamenik gradonačelnika.  

- Mirijevo je jedno od starijih naselja u Beogradu. Ovim ulaganjima pokazujemo da nam je kvalitet života svakog čoveka na teritoriji grada podjednako važan - naglasio je Vesić.

STARTUJE SLEDEĆE NEDELJE: Uspostavlja se nova linija u javnom gradskom prevozu

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić rekao je da je zacevljavanje Mirijevskog potoka jedan od najvažnijih poslova koji su u saradnji s Gradom urađeni tokom 2021. godine na teritoriji ove opštine.

- Mirijevo je za nas posebno značajno zato što je jedno od najvećih naselja, a sve što je planirano za naredni period ima za cilj da 60.000 stanovnika ovog naselja dobije bolje uslove za život - kazao je Jeremić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading