Vesić: Niko nikog „ne gura” da dođe na doček
TANJUG/ PREDRAG MITIC

 

On je tako odgovorio na pitanje novinara zašto Grad organizacijom novogodišnjih proslava na više mesta „svesno gura ljude da se razbole ili zaraze druge ljude” ako se medicinski deo Kriznog štaba protivi javnim okupljanjima i ako još važe korona propisi.

„Niko nikom nije dao radnu obavezu, niko nikom nije zabranio i niko nikom nije naredio da mora da dođe na doček, kao što niko nije naredio da mora da dođe na protest, utakmice... gde ljudi svojom voljom odlučuju da li će doći, svesni svih posledica koje to ima”, rekao je Vesić novinarima u Starom dvoru, prenosi Tanjug.

Dodao je da Grad Beograd poštuje apsolutno sve epidemiološke mere i naveo da će na proslavi dočeka biti podeljeno 50.000 zaštitnih maski, kao i da će biti postavljena dva punkta za antigensko testiranje, te da će, ukoliko se bude tražilo, prostor gde se organizuje doček biti i ograđen.

„Već imamo iskustva u tome, to smo radili tokom leta ove godine kada su svi koncerti koje je organizovao Grad bili organizovani tako što su mogli da uđu samo vakcinisani i oni koji imaju testove”, rekao je Vesić.

Dodao je da Srbija tokom pandemije koronavirusa jedina zemlja u Evropi koja je uspela da nađe meru između zaštite javnog zdravlja i toga da privreda radi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading