PADALE SU I BANDERE U MEĆAVI U Beogradu se srušilo 15 potpornih stubova rasvete i pokidalo desetak kablova
SV Production

Za samo 24 sata u Beogradu je palo 15 potpornih stubova vazdušne mreže javnog osvetljenja, a zbog težine snežnog pokrivača na provodnicima ili usled direktnog udara krošnji drveća prekinuto je desetak kablova.

Zbog vremenskih uslova tokom jučerašnjeg dana kontrolno-komandni centar JKP"Javno osvetljenje" Beograd primio je tri puta više reklamacija građana u odnosu na višegodišnji prosek, saopšteno je iz tog preduzeća.


Kako se navodi, na terenu je bilo 27 ekipa iz tri pogona, pripremljenih za rad u tri smene, te je, kažu, veći broj kvarova odmah otklonjen, dok je rešavanje manjeg broja u toku.

Na pojedinim lokalitetima otežan pristup pa otklanjanje kvarova zahteva dodatnu tehnikču opremljenost ekipa.

Kako je saopšteno, situacija u distributivnom sistemu električne energije je uticala i na rad instalacije javnog osvetljenja, pa su i pojedini kvartovi periodično ostajali u mraku usled kvarova u elektro-distributivnoj mreži.

"Molimo građane da uvaže ograničenja koja nepovoljna meteorološka situacija nameće. Saniranje sistema javnog osvetljenja zahteva vreme, pa apelujemo na strpljenje", navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading