SVE BRUTALNIJI NAPADI Ne smanjuje se broj ataka na vozače GSP-a, sinoć na Karaburmi dvojica teško pretučena
EPA

"Poslednji napadi su bili sinoć 3. decembra oko 20:05 časova na stajalištu u ulici Vojvode Micka na Karaburmi, kada je grupa od tri mladića i jedne devojke brutalno pretukla dvojicu vozača sa linije 23", piše u saopštenju JKP GSP "Beograd".

Napadači su najpre sa spoljne strane dok je autobus stajo na stajalištu odvrnuli vazdušni ventil na vratima. Vozač je to shvatio pošto nije mogao da zatvori vrata i izašao je da proveri stanje ventila, kada ga je grupa nasilnika napala i udatajući ga po glavi i telu oborila na zemlju.

Ubrzo je u stanicu stiglo još jedno vozilo sa linije 23. Vozač tog autobusa je, videvši šta se dešava, izašao sa namerom da pomogne kolegi i pozove poliiciju. Međutim grupa nasilnika se obrušila i na njega, te je on od udaranja i šutiranja zadobio još veće povrede.

Nasilnici su besomučno udarali i šutirali dvojicu vozača u stajalištu i pre dolaska policije su se razbežali. Vozači su kolima hitne pomoći prevezeni u Urgentni centar gde su pregledani i, pored posekotina i hematoma, jednom od njih su nađeni i ujedi po telu.

Kako se navodi, uprkos uvođenju videonadzora i panik tastera u vozilima javnog prevoza, nasilje, kako verbalno, tako i fizičko od strane putnika i drugih učesnika u saobraćaju ne jenjava.

Statistika je poražavajuća, jer je za 11 meseci 2021. godine, zabeleženo 63 napada na vozače što je više od broja napada zabeleženih tokom cele 2015 godine (62).

Posebno je zabrinjavajuće što su ti napadi sve brutalniji, dodaje se u saopštenju."Ovakvi i slični napadi na vozače koji samo rade svoj, nimalo lak posao, nas iznova zaprepašćuje i ukazuje da svaki oblik agresije i nasilja mora biti osuđen i kažnjen. Stoga, zaposleni GSP-a, apeluju na nadležne da se preduzmu neophodne mere kako bi se ovakvi slučajevi sprečili, a počinoci najstrožije kaznili", ističe se u saopštenju.

Takođe JKP GSP "Beograd" apeluje na korisnike javnog prevoza i sve učesnike u saobraćaju da imaju u vidu da svako ometanje i napad na vozače javnog predoza narušava, kako bezbednost putnika, tako i opštu bezbednost svih učesnika u saobraćaju.
BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading