Pokretna kancelarija Gorana Vesića sa građanima Meljaka (FOTO)
Grad Beograd

Vesić je ovom prilikom istakao da su sa građanima Meljaka razgovaralo o tome šta još treba da se uradi kako bi Meljak postao bolje mesto za život svih ljudi.

- Mi smo u Meljaku radili skoro deset kilometara puteva poslednjih sedam godina. Takođe radili smo i dva kilometra trotoara, završili i gasovodnu mrežu, a radimo i mesnu zajednicu. Dosta toga je urađeno, ali to ne znači da ovo naselje nema drugih problema - kazao je Vesić.

Kako je rekao, najvažnije za građane Meljaka jeste izgradnja škole, koja će početi sledeće godine.

- Radili smo skoro godinu dana na projektu nove škole i menjali smo ga nekoliko puta jer smo hteli da stavimo i fiskilturnu salu i kuhinju. Tokom sledeće godine na proleće će početi izgradnja moderne škole. Kada se bude izgradila škole, biće oslobođen prostor za ambulantu tako da će građani dobiti i modernu ambulantu - kazao je Vesić.

Pokretna kancelarija Gorana Vesića sa građanima Meljaka (FOTO)

Grad Beograd

 

On je naglasio da će Plan detaljne regulacije Ibarske magistrale biti završen do kraja godine.

- Za njih je to posebno važno jer omogućava industrijsku zonu pored Ibarske magistrale, što znači više radnih mesta za građane Barajeva, Čukarice, Lazarevca pa i Uba. Omogućava se i postavljanje stajališta na Ibarskoj magistrali, da ljudi imaju zaklon. Rešićemo i problem legalizacije objekata koji se nalaze uz Ibarsku magistralu, odnosno povećaćemo vrednost zemlje i svih tih objekata - objasnio je Vesić.

On je naglasio da će biti uvedena i mini bus linija koja je već dogovorena sa opštinom.

- Opština radi i mesnu kancelariju ispred koje će biti urađeno dečje igralište a biće urađeno i još jedne dečje igralište. S obzirom da je Barajevo ušlo u projekat “Čiste Srbije” u narednim godinama dobiće i kanalizaciju. Kada uradite nešto i ispunite dogovore koje smo postigli prethodnih godina onda svaki novi sastanak znači nove dogovore. Napravili smo dobar plan kako bi Meljak postao bolje mesto za život svih ljudi. Sledeće nedelje ću imati šator gde ćemo se sastati jer je ovo način da se rešavaju problemi i da na licu mesta čujemo ono sto muči građane - zaključio je Vesić.

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović izrazio je zadovoljstvo što se u Meljaku okupio veliki broj ljudi.

- Postavili smo prioritete i odredili ciljeve i nadam se da ćemo ih ispuniti. Posebno me raduje jer je gospodin Vesić dao obećanje da će početi izgradnja škole. Na taj način mi rešavama tri najvažnija problema, škole, vrtića i ambulante - objasnio je Adamović.

Tokom obilaska naselja Meljak, priređena je i predstava za decu i podeljeni su i pokloni. Zamenik gradonačelnika je obišao i crkvu u Meljaku kao i mesnu zajednicu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading