ZEMUN POSTAJE POLAKO BISER BEOGRADA Počela rekonstrukcija Keja oslobođenja (FOTO)
beograd.rs

"Prvi deo radova podrazumeva rekonstrukciju same ulice, dužine oko kilometar, od Stevana Markovića do Karamatine, drugi deo od Karamatine do Njegoševe i na kraju od Njegoševe do kraja obaloutvrde. U prvom delu postaviće se asfalt i parking mesta sa obe strane, a posle od Stevana Markovića do Marka Nikolića, gde prolaze autobusi, takođe će biti asfalt, dok će sa strane biti kocka i na kraju do obaloutvrde biće sitna kocka, kako bi se uklopila sa već urađenim delom" – precizirao je Vesić.

Vesić je najavio i da će se tokom sledeće godine raditi i fasade u ovoj ulici, rekonstrukcija keja, biće obnovljeno zelenilo, nove klupe, nova rasveta. Takođe, dodao je on, radi se i kompletna zamena stare vodovodne i kanalizacione mreže, a u toku je i izgradnja kanalizacije u starom jezgru Zemuna. 



"Sledeće godine radiće se i rekonstrukcija Glavne ulice, kao i svih manjih ulica između Glavne i keja. U januaru počinjemo i radove na podzemnoj garaži na platou ispred „Pinkija” – naveo je Vesić. 

On je podsetio da je pre dve godine urađeno više od osamdeset fasada, a da je oko Gospodske ulice napravljena pešačka zona.

"Zemun postaje polako biser Beograda", rekao je Vesić. 
ZEMUN POSTAJE POLAKO BISER BEOGRADA Počela rekonstrukcija Keja oslobođenja (FOTO)

beograd.rs

 

Zamenik gradonačelnika je naglasio i da se već vaja spomenik nekadašnjem gradonačelniku Branku Pešiću, koji bi u februaru, martu sledeće godine trebalo da bude postavljen u pešačkoj zoni Zemuna. 

Rok za završetak radova na Keju oslobođenja je osam meseci.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading