VESIĆ REŠENJE VIDI U VAKCINACIJI Samo tako privreda može nesmetano da radi
Facebook

Istakao je da je vakcinacija jedini put da se izađe iz ove krize i zahvalio se premijerki Srbije na tom stavu, jer je to stav Grada Beograda od početka krize.

"Važno je da se vakcinacija sprovede do kraja, a da privreda radi. Smatramo da restriktivne mere ne bi dale rezultat. Moramo da vodimo računa da ova kriza nije samo zdravstvena već i društvena, odnosno ekonomska i socijalna. Takođe moramo da vodimo računa i o mentalnom zdravlju stanovništva, jer pandemija i suviše dugo traje", rekao je Vesić za TV Vesti.

On je najavo da od četvrtka počinje nova kampanja Grada Beograda za vakcinaciju.

"Ponovo se otvaraju vakcinalni centri u šoping-molovima Ušće i Galerija. Volonterski centri će pozivati starije sugrađane da prime treću dozu vakcine. Biće im ponovo omogućen prevoz do vakcinalnih punktova, kako je bilo organizovano i tokom prve i druge doze", naveo je Vesić.

VESIĆ REŠENJE VIDI U VAKCINACIJI Samo tako privreda može nesmetano da radi

Alo

 

On je podosetio da su opštine Stari grad, Vračar i Savski venac prve tri opštine u Srbiji po procentu vakcinisanih.

"Stari grad ima oko 80 procenata vakcinisanih, Savski venac 78 odsto i Vračar 73 odsto. Beogradu je potrebno još oko 200.000 vakcinisanih, odnosno milion građana da bismo bili sigurni. Do juče u prestonici je jednu dozu primilo 810.802 građana, što je 58.45 odsto ukupne punoletne populacije, dok je revakcinu primilio njih 56.3 odsto. Očekujem da u toku sutrašnjeg dana pređemo 800.000 revakcinisanih građana. Treću dozu u prestonici je primilo 189.611 naših sugrađana, što je blizu 14 odsto punoletnog stanovništva", precizirao je Vesić.

On je pozvao građane Beograda da se vakcinišu i protiv sezonskog gripa.

"U svim domovima zdravlja u Beogradu kreće vakcinacija protiv sezonskog gripa. Podsećam na stav lekara da je opasno ako se spoje sezonski grip i virus korona. Individualna odgovornost je kl?učna posle dve godine pandemije", naveo je zamenik gradonačelnika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading