STANJE U STUDENTSKIM DOMOVIMA POD KONTROLOM Epidemiološka situacija nije alarmantna
Ustanova SC Beograd

"Prema podacima studentske poliklinike od ukupnog broja kapaciteta naše ustanove, 10.500 mesta, trenutno je potvrđen kovid 19 kod 13 studenata. Niko od njih se ne nalazi u studentskom domu, niti se studenti koji su pozitivni ili imaju simptome vraćaju u studentske domove", rekao je Minić nakon što je sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem studentima podelio prve upute za smeštaj i ishranu.

Prema njegovim rečima, studenti sa simptomima ili koji su zaraženi svoje vreme u izolaciji ili do testiranja provode ili u stacionaru studentske poliklinike ili kod svojih kuća, a takođe je opredeljen i hostel "Lola" u slučaju da postoje potrebe za smeštaj studenata.

"Nismo imali teže kliničke slike iz studentskih domova. To su bili većinom asimptomatski slučajevi. Nadamo se da će tako i ostati", naveo je Minić.

On je dodao da su studenti pokazali visok stepen odgovornosti kao i zaposleni u domovina, navodeći da će se nastaviti sa rigoroznim poštovanjem mera u studentiskim domovima, a to je obavezno nošenje maske, dok se dezinfekcione barijere nalaze na ulazu u svaki dom.

Navodeći da dolaze novi brucoši, Minić kaže da se raspodela uputa obavlja pod posebnim epidemiološkim merama.

"Ranije se raspodela mesta održaval u dva dana, sada smo to podelili u pet dana. Pozivamo na svakih sat vremena po 50 studenata kako bi se izbegla gužva. Imamo poseban ulaz na karaburmi za studente. Meri se temperatura, maske su obavezne, obavezno je držanje distance", ukazao je Minić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading