TROBOJKE U STUDENJAKU U ZNAK DANA SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE
Ustanova SC Beograd

Ovim povodom, postavljeno je čak 1.200 zastava, a inicijativu su podržale i studentske organizacije.

Takođe, kako bi obeležili 15. septembar, u okviru Studentskog grada, na platou kod fontane biće istaknuta velika nacionalna zastava, dok će sa okupljenim studentima razgovarati direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon. Događaj organizuju CEROB, SKONUS i Ustanova Studentski centar Beograd.

Ustanova SC Beograd

 

Predsednica SKONUS-a Margareta Smiljanić rekla je da je organizacija u razgovoru sa studentima odlučila da Dan jedinstva obeleži isticanjem trobojke u svim univerzitetskim gradovima u Srbiji.

„Smatram da je poruka koju mladi šalju jako važna jer potvrđuje da je mladima stalo do naše države i naših nacionalnih simbola“, dodala je.

„Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo tradicionalno obeležiti Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kada se obeležava godišnjica proboja Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu. Ponosni smo što, zajedno sa svim našim studentima u najvećem studentskom gradu na Balkanu, ali i u drugim domovima u sklopu Studentskog centra, uvek obeležimo nacionalne praznike koji su od velikog značaja za jačanje identiteta, razvoj kulturnih vrednosti i nacionalne pripadnosti kod mladih“, istakao je direktor Ustanove Studentski centar „Beograd“ Goran Minić.

Komentari (0)

Loading