ODOBREN TREĆI UPISNI ROK Značajan broj mesta na Poljoprivrednom i Šumarskom fakultetu
Tanjug

U drugom upisnom roku na Univerzitetu u Beogradu prijavilo se 737 kandidata koji su konkurisali na 1. 300 programa, rekao je Petar Bulat i naveo je da je na fakultetima ostalo 2. 808 slobodnih mesta.

''Biće i budžetskih i samofinansirajućih mesta, treći ispitni rok počeće 20.septembra, a upis studenata biće završen do 1.oktobra'', rekao je Bulat novinarima posle sednice Senata.

Dodao je da su u drugom upisnom roku maturanti najveće interesovanje pokazali za Mašinski i Ekonomski fakultet, a da je značajan broj slobodnih mesta ostao na Poljoprivrednom fakultetu, Rudarsko-geološkom, Šumarskom, kao i na Tehničkom fakultetu u Boru.

Govoreći o kombinovanom modelu nastave u predstojećoj školskoj godini i apelu studenata da što više predavanja i vežbi imaju uživo, Bulat je rekao da su fakulteti stekli dovoljno iskustva u prethodnom periodu i izrazio nadu da će i u novoj školskoj godini uspeti da kvalitetno organizuju nastavu.

''Fokus je ove godine na brucošima i studentima II godine koji prošle godine nisu imali mnogo kontakta sa fakultetom i gledaćemo da ih što je više moguće obuhvatimo klasičnom nastavom'', rekao je Bulat.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading