NABAVKA AUTOBUSA NA ČEKANJU Podnet zahtev za zaštitu prava
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Kupovina 100 novih zglobnih autobusa sa pogonom na komprimovani prirodni gas (CNG), koju je raspisao GSP "Beograd", privremeno je zaustavljena.

Razlog je taj što je podnet zahtev za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki posle odluke GSP da beogradski "M. N. P. promet" dobije posao. Dok Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki ne donese rešenje o podnetom zahtevu, sve aktivnosti u postupku nabavke su na čekanju.

Ko je podneo zahtev za zaštitu prava nije poznato, odnosno nije objavljeno na portalu javnih nabavki, a u GSP za "Novosti" to nisu želeli da otkriju. Dalje aktivnosti u postupku javne nabavke, odnosno zaključivanje i realizacija ugovora, obustavljeni su do donošenja odluke Republičke komisije. Ona može da odluči da prihvati zahtev i obustavi javnu nabavku, da ga odbaci ili da ga delimično prihvati.

Podsećamo, na tender za nabavku 100 zglobnih autobusa javila su se samo dva ponuđača - "M. N. P. promet" i kompanija "Solaris". GSP "Beograd" donelo je odluku da prihvati ponudu kompanije "M. P. N. promet" i kupi autobuse na komprimovani gas turske kompanije BMC po ceni od 41,08 miliona evra sa PDV.

Ponuda kompanije "Solaris", čiji autobusi su na ulicama godinama, ocenjena je kao neprihvatljiva, jer "nije data u svemu prema zahtevima naručioca". 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading