Vesić: "Pinki" ponovo pripada Zemuncima!
beoinfo

Od danas sportski centar "Pinki" u Zemunu ponovo pripada Zemuncima posle više od dve decenije, izjavio je zamenik gradonačenika Goran Vesić.

On je naveo da je do danas sportskim centrom upravljala kompanija koja je u vlasništvu više pravnih subjekata.

Ova kompanija pokušala je na sudu da dokaže da je istovremeno i vlasnik imovine odnosno sportskog centra, iako joj je centar bio samo dodeljen na upravljanje. Grad Beograd je sačekao da se završi provostepeno, drugostepeno kao i suđenje po reviziji koji su potvrdili da je sportski centar „Pinki” vlasništvo Grada Beograda. Zato je Grad Beograd formirao javno preduzeće koje je u vlasništvu Grada koje će od danas upravljati SC „Pinki”, rekao je Vesić.

On je, gostujući u jutarnjem programu TV Hepi, naveo da će za direktora ovog preduzeća biti postavljen Stanislav Glumac.

Gradska opština Zemun obratila mi se prošlog meseca i zatražila da se KSC „Pinki-Zemun“ vrati u nadležnost grada Beograda. Incijativa je podneta iz razloga što je postojeće stanje objekta takvo da zahteva ulaganja u kompletnu obnovu, rekao je Vesić.

On je, prenosi Beoinfo, kazao da je Grad Beograd prepoznao interese građana, a naročito dece na području gradske opštine Zemun da im se obezbedi prostor uređen po najvišim standardima, u kom će moći da vežbaju, treniraju, takmiče se i obavljaju sve ostale sportske aktivnosti.

Zato je danas „Pinki” vraćen Zemuncima. Ponosan sam i srećan jer smo u tome uspeli. Novo rukovodstvo će narednih meseci uraditi projekte rekonstrukcije „Pinkija” da bismo naredne godine uredili ovaj sportski centar, rekao je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading