DECA BEOGRADA IMAĆE ONO ŠTO NEMAJU DECA BEČA, PARIZA, BERLINA Do ponedeljka stižu tableti za đake
Alo

Prvi kontigent od 3.250 laptopova za beogradske učiteljice, učitelje, nastavnike i nastavnice od skoro 7.000 laptova koliko je Grad Beograd kupio stigao je večeras u naš grad!

Od sutra do ponedeljka stiže 17 šlepera sa tabletima za 67.592 dečaka i devojčica koji pohađaju treći, četvrti, peti i šesti razred u beogradskim javnim školama, objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Grad Beograd u ponedeljak objavljuje plan podele tableta beogradskim učenicama i učenicima po opštinama. Od 3-16. septembra  svakog dana deliće se tableti u jednoj beogradskoj opštini. Istovremeno, učitelji i nastavnici koji drže nastavu od 3-6. razreda dobiće laptopove, najavio je Vesić.

Svi, nastavnici i učenici, dobiće kodove za digitalne udžbenike. Tableti koje će dobiti deca posle tri godine postaju vlasništvo roditelja. Do tada Grad Beograd ih je osigurao od krađe i uništavanja i to osiguranje neće koštati roditelje. Uz svaki tablet deca dobijaju besplatnu SIM karticu Telekoma Srbije sa besplatnim internetom. Sa tableta moći će da se pristupi samo sajtovima sa “bele liste” Ministarstva prosvete jer tableti su nastavno sredstvo, podsetio je on.

Deca Beograda imaće ono što nemaju deca Beča, Pariza ili Berlina. Mnogo sam ponosan na tu činjenicu. I sva deca imaće tablet i besplatan internet bez obzira kakvo je materijalno stanje njihovih roditelja.

Sva deca, jer meni je važno svako dete. Osmeh i sreća koji će imati naš deca kada dobiju tablete od svog Beograda najveća su nagrada koju možemo da dobijemo. Beograd pobeđuje!-poručio je Vesić.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading