DOBAR VAZDUH U BEOGRADU POSLE POŽARA U VINČI Stabilna situacija po poslednjim merenjima
Republika

Kvalitet vazduha u prestonici, nakon akcidentne situacije u Vinči, dobar je, a to pokazuju merne stanice, kaže gradska sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević.

Kako je istakla, požar koji se dogodio prošle nedelje izazvao je kratkotrajan problem u vezi sa štetnim materijama u vazduhu.

U glavnom gradu trenutno postoji 35 mernih stanica, od kojih je deset poluautomatskih, a ostale su automatske. Toksikološke ekipe Gradskog zavoda za javno zdravlje imaju obavezu da u slučaju svih akcidentnih situacija izlaze na teren, kako bi i na licu mesta proverile stanje.

- U novom programu su dve merne stanice baš oko predela Vinče, kako bi se kvalitet vazduha mogao ranije pratiti. Grad Beograd ulaže i kupuje nove merne stanice kako bi se kontrolisao i pratio kvalitet vazduha i građani dobili pravu informaciju - rekla je Vilotijevićeva.

Tri vatrogasna vozila i dalje dežuraju na deponiji u Vinči, ali težište je sada na ekipama "Beo čiste energije", koje organizovano i teškom mehanizacijom lokalizovano zemljom zatrpavaju mesto požara.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading