ZAMENIK GRADONAČELNIKA U LAZAREVCU Vesić obišao radove na izgradnji trga i garaže
Tanjug

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji trga i podzemne garaže ispred zgrade opštine Lazarevac i tom prilikom istakao da ta opština nikada u novijoj istoriji nije imala veću podršku Skupštine grada Beograda nego što ima u proteklih osam godina.

Podsetio je da je nedavno završena rekonstrukcija Hilandarske i ulice Dositeja Obradovića, kao i da su u toku radovi na platou Voke Savić, te dodao da će zahvaljujući ovim radovima centar Lazarevca izgledati poput centara drugih beogradskih opština.

"Naša politika je da se svaki deo grada podjednako razvija i da ljudi imaju isti komfor života", rekao je Vesić i podsetio da su u Lazarevcu u toku i radovi u Železničkoj ulici, te da se završavaju radovi u ulici Janka Stajčića. Podsetio je da BG voz saobraća i do Lazarevca, te da građani te opštine do centra mogu stići za 63 minuta. U okviru projekta izgradnje beogradskog metroa predviđeno je i proširenje BG voza što će omogućiti da voz za Lazarevac u špicu ide na svakih 15-ak minuta, a van špica na 45, dodao je Vesić.

 

Govorio je o rešavanju kanalizacionih i problema sa vodosabdevanjem u Lazarevcu, kao i da je u okviru programa Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, koji podrazumeva izgradnju 25 vrtića u prestonici, raspisan tender i dobijen izvođač za vrtić u Stepojevcu.

Takođe, dodao je da će u okviru programa izgradnje pet novih bazena koji će početi sledeće godine, jedan biti i u Lazarevcu.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević je rekao da je od 2014. do danas u toj opštini urađeno mnogo, uz podršku Grada i Republike. S tim u vezi, pomenuo je izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, rekonstrukciju putne infrastrukture... "Ali, to nije dovoljno i nastavićemo u narednom periodu da radimo još više", rekao je Stević.

Najavio je da će u četvrtak u Palati Srbije biti potpisan sporazum između Vlade Srbije i NR Kine, koji podrazumeva i rešavanje problema kanalizacije u Lazarevcu. "Mi smo u prethodnih osam meseci uradili kvalitetne projekte, kao što su primarna i sekundarna mreža u Mesnoj zajednici Veliki Crljeni i glavni fekalni kolektor za celokupno gradsko jezgro i mesne zajednice koje se naslanjaju na gradsko jezgro", rekao je Stević.

Pojasnio je da će u Velikim Crljenima, osim kanalizacione mreže, biti izgrađena i fabrika za prečišćavanje otpadnih voda što će, dodao je, omogućiti priključenje 20.000 novih korisnika. Kada je rec o centralnom gradskom jezgru Lazarevca i mesnim zajednicama koje se naslanjaju na grad, Stević je precizirao da će biti izgrađen glavni fekalni kolektor u dužini od 9,5 kilometara sa fabrikom za prečišćavanje otpadnih voda kapaciteta 40.000 korisnika.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading