Radojičić: Cisterne sa vodom i danas na gradskim ulicama, sve 193 javne česme u funkciji
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

 

Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, obratio se Beograđanima. Tada je ujedno naveo i to da građani ne treba da brinu o vodi za piće, zato što je cisterna sa istom na svakom ćošku.

- U Beogradu imamo 193 javne česme na kojima se Beograđani mogu osvežiti, a postavili smo i cisterne sa vodom na najprometnija mesta kako bi sugrađanima olakšali ove vrele dane, rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić za TV Prva.


– U gradu je 4.000 radnika gradskih komunalnih preduzeća i svi oni se trude da, u svojim oblastima rada, omoguće da život u Beogradu normalno funkcioniše. Cisternu sa vodom postavili smo ispred Urgentnog centra Srbije u užem gradskom jezgru, a još osam postavljeno je u prigradskim naseljima, i nadam se da će one ublažiti osećaj tropskih temperatura – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Govoreći o situaciji sa pandemijom, Radojičić je istakao da nas sasvim sigurno očekuje i četvrti talas.

– Vakcinacija je jedini način borbe i na sastancima Kriznog štaba razgovaramo o tome kako da amortizujemo taj četvrti talas i da on bude što blaži. Moramo takođe i analizirati razloge zbog kojih se jedan broj ljudi ne vakciniše i pokušati da podignemo svest i utičemo naročito na mlade ljude da se vakcinišu. Njihovi razlozi se kreću od straha preko neobaveštenosti i neizvesnosti do raznih teorija zavere i zato moramo jasno objašnjavati ljudima zašto je važno vakcinisati se na vreme – kazao je Radojičić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading