Počeli pripremni radovi za povezivanje naselja Grocka i Vrčin na regionalni vodovod Makiš–Mladenovac
Foto: Grad Beograd

Pripremni radovi, odnosno obeležavanje terena, postavljanje ograda i uklanjanje rastinja za izgradnju vodovoda koji će naselja Grocka i Vrčin spojiti na regionalni vodovod Makiš–Mladenovac počeli su jutros, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Vrednost radova je 1,14 milijardi dinara, a radove izvodi konzorcijum domaćih kompanija na čelu sa kompanijom MPP „Jedinstvo AD” Sevojno.

– Radovi na postavljanju cevovoda počinju do kraja sledeće nedelje čim pripremni radovi budu završeni. Rok za završetak svih radova jeste devet meseci, što znači da će građani Grocke i Vrčina imati stabilno vodosnabdevanje gradskom vodom iz fabrike vode „Makiš” do proleća sledeće godine. Gradimo cevovod koji se sa regionalnog vodovoda Makiš–Mladenovac grana ka Vrčinu i Grockoj. Vezni cevovod za Grocku je dugačak oko 15 kilometara i za Vrčin oko tri kilometra. Duž trase cevovoda biće izgrađeno šest rezervoara i tri crpne stanice. Ovim projektom biće obuhvaćen i vodovod za naselje Begaljica, dužine oko osam kilometara, sa dva rezervoara – precizirao je Vesić. 

Za dve nedelje biće objavljen tender za izgradnju dela regionalnog vodovoda Makiš–Mladenovac, u okviru sektora 6, kojima će biti obuhvaćeni i odvojci za Umčare i Pudarce, dužine 18 kilometara sa tri rezervoara, dve crpne stanice i jednom prekidnom komorom. 

– Ovaj cevovod će proći kroz naselje Dražanj i doći do prekidne komore u Kamendolu. Rok za izvođenje biće 18 meseci, a završetak radova i puštanje u funkciju očekuje se u proleće 2023. godine – dodao je Vesić. 

Komentari (0)

Loading