ZAPRAŠIVANJE KOMARACA I SA ČAMACA: Borba protiv ove pošasti od 20 sati do ponoći
Tanjug

JKP Gradska čistoća saopštilo je danas da nastavlja akciju suzbijanja komaraca, a od srede dobijaju podršku sa reke gde će se prskanje obavljati sa čamaca.

Kako se navodi, zaprašivanje komaraca obaviće se od 20 do 24 časa i obuhvatiće Mali Mokri Lug 3, Kumodraž, Košutnjak, Topčidersko groblje, Hajd park, Topčiderski park, Lipovičku šumu, groblje Bežanijska kosa, Zelenogorsku, Pregrevicu, SC Surčin, Soko salaš, Rucku, Veliku Moštanicu, Vračar, Konjarnik.

Zaprašivaće se i Lekino brdo, Šumice, Medaković, Braće Srnić, Indire Gandi, Sinjsku, od Tabanovačke do Vitanovačke, od Vitanovačke do kružnog puta Voždovac, Banjicu 1 i 2, Stepu Stepanović, Braće Jerković, Cvetanovu ćupriju i Vojvode Vlahović.

Od sutra će se borba protiv komaraca voditi i sa reka. Dimni generatori se postavljaju na čamce čime se olakšava pristup glavnim žarištima i staništima kmaraca, a velike količine magle koja ostaje u vazduhu iznad površine vode omogućava efikasnije suzbijanje.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda.
Sredstva koja se koriste su u potpunosti bezbedna za ljude i životinje.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading