GRAĐANI MOGU DA ODAHNU: Beograd dobio vozila za suzbijanje komaraca koja će zameniti avione!
BeoInfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prisustvovao je danas predstavljanju novih vozila koje je nabavilo JКP „Gradska čistoća” za potrebe suzbijanja larvi i odraslih formi komaraca. Кako je tom prilikom precizirao, kupljeno je deset automobila, tako da ih sada ukupno ima 32.

"Vozila su namenjena za tretiranje sa zemlje. Tretira se oko dvanaest hiljada hektara na kojima se nalaze larve i oko 130 hiljada hektara odraslih komaraca. Zahvaljujući novim vozilima bićemo efikasniji u ovom poslu. Nova vozila su terenska, pa je obezbeđen lakši pristup inače nepristupačnim delovima grada, zbog čega su prethodnih godina morali da se koriste avioni koji su u Evropskoj uniji zabranjeni zbog pčela i ne koriste se osim u krajnjoj nuždi. Tretiranje larvi započelo je još u martu, a dalje će se suzbijanje obavljati svojim tokom", naveo je Vesić.

GRAĐANI MOGU DA ODAHNU: Beograd dobio vozila za suzbijanje komaraca koja će zameniti avione!

BeoInfo

 

On je ocenio da je Beograd najbolji u Srbiji, u smislu da ima najviše opreme, podsećajući da je pre godinu i po dana ovaj posao preuzela „Gradska čistoća”.
Direktor ovog preduzeća Marko Popadić je rekao da su sredstva za kupovinu vozila obezbeđenja zahvaljujući uspešnoj saradnji Grada Beograda i „Gradske čistoće”. Novi automobili namenjeni su tretiranju nepristupačnih terena, poput nasipa gde je gusta vegetacija. Istakao je da je cilj da usluge koje pružaju građanima budu što bolje, brže i efikasnije, na čemu će se insistirati i ubuduće.

Popadić je precizirao da su sredstva kojima se prskaju komarci ispitana i odobrena od strane svih relevantnih institucija, među kojima su Biološki fakultet i Institut za pesticide. Preparat nema štetne posledice ni za ljude ni za životinje.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading