Milica Zavetnica
Alo!/Ana Paunković
Milica Zavetnica

Alo!/Ana Paunković

Milica Zavetnica, Foto: Alo!/Ana Paunković

Imao je tek dvadeset šest godina. Horde Nasera Orića izmasakrirale su ga motornom testerom samo zato što je Srbin. Tu zločinu nije bio kraj. Fotografiju njegove majke Dobrine kako grli lobanju svog deteta objavili su zapadni mediji sa natpisom „Muslimanka oplakuje sina kog su ubili Srbi“ .

I danas, 25 godina kasnije, žrtve su krivci, a krivci žrtve.

Stradanje Srba, izgleda, nije kažnjivo, a Naser Orić, čije su trupe u Srednjem Podrinju ubile više hiljada Srba, žena, dece, staraca - ponovo je oslobođen svake odgovornosti.

Za to vreme unuk Edvarda Kardelja traži da Srbija prizna genocid u Srebrenici ukoliko želi da postane članica EU. Evropski parlament usvaja njegov amandman, iako je Međunarodni sud pravde u svojoj presudi potvrdio da Srbija nije odgovorna za događanja u Srebrenici. Ali kad se njih ticalo međunarodno pravo?!

Rama i Haradinaj najavljuju veliku Albaniju, a Brisel usvaja rezolucije protiv Srba. Na KiM preti humanitarna katastrofa, a oni dumaju koji će novi uslov da nametnu Beogradu.

Stežu obruč oko Srbije. Udaraju sa svih strana, sateruju nas uza zid. Ništa što se poslednjih dana dešava nije puka slučajnost, već očigledan hibridni rat protiv Srba.

Pročitajte još:

 

U Crnoj Gori su usvojili rezoluciju koja poručuje da je jedinstvo sa Srbijom iz 1918. bila srpska okupacija. Valjda su, po toj logici, oni junaci Božića na Mojkovcu bili saradnici okupatora sa Kajmakčalana.

U Sarajevu sklanjaju zastavu Republike Srpske i razoružavaju ljude zadužene za bezbednost predsednika Dodika.

Dok srpski studenti zveckaju praznim tanjirima, Albanci na Kosovu zveckaju oružjem. Najavljuju da će formirati vojsku sredinom meseca. Donose odluke o ujedinjenju južne i severne Mitrovice.
Na N1 se javlja Albanka iz Zagreba i poručuje da će nam „Kosovo“ učiniti uslugu, ako priznamo mi njih, kaže, i oni će nas! Zamena teze bez konca i kraja!

Narod na Kosovu i Metohiji drhti od novog pogroma. Glave naše dece i mladih su u torbama, ali je za lažnu opoziciju važna samo glava Borka Stefanovića. Onog istog koji je postavio graničare na Jarinju, pa bi u Lazarevom Kruševcu da bude heroj.

Ko još pri zdravoj pameti ne osuđuje nasilje?! Ali zar je ulični obračun na nivou kafanske tuče značajnija tema za državu od činjenice da su nam usred zime ljudi na ulicama - bez lekova, bez hrane, bez slobode?!

O njihovim ljudskim pravima neće progovoriti prozapadne nevladine organizacije, tobožnji čuvari demokratskih vrednosti, jer ako njih pitate šta su to ljudska prava, odgovoriće vam da je to ono što na Balkanu važi za sve - osim za Srbe!

Ako ih pitate šta je izazvalo rupu u ozonskom omotaču, kao iz stopa će reći - velikosrpski nacionalizam.

Ako ih slučajno pitate za srpske žrtve, kazaće vam da su kolateralna šteta.