Sram nas bilo

Veljko Nestorović | vesti 2017-04-18 20:46:57 2017-04-18 20:46:57

Ovo je, izgleda, moguće samo kod nas.

Alo!

Umesto da obrušimo drvlje i kamenje na sramnog grčkog carinika sa Kipra koji je odlučio da je sasvim u redu da maltretira decu iz Srbije i natera ih da spavaju u čekaonici aerodroma u Larnaki, javnost, ali i državni funkcioneri okomili su se na Dejana Tošića iz KUD „Izvor”. Pobogu, usudio se da vodi naše mališane u turski deo Kipra da igraju srpska kola.

„Sram ga bilo”, „Grci su naši prijatelji, nisu priznali Kosovo”, „Kako na Vaskrs”... bili su samo neki od mnogobrojnih komentara velikih patriota i stručnjaka za folklor. Alo, ljudi, pa ako su Grci naši prijatelji, je l‘ onda u redu da neki njihov carinik maltretira našu decu? Je l‘ trebalo da izvuče i pendrek da ih malo prevaspita? Na stranu to što razna srpska kulturno-umetnička društva već godinama gostuju na istom delu Kipra i nikada do sada nisu imala nijedan problem. Na stranu to što su dvojica normalnih carinika na istom tom aerodromu propustili više od polovine grupe KUD „Izvor” pre nego što je došao veliki HEROJ, koji se šokirao kada je video da srpska deca idu da igraju folklor „međ‘ Turcima”.

A onda je rešio da isteruje pravdu. I to na našoj deci, jer su za to vreme prolazili drugi mališani koji su krenuli na isto mesto, ali sa pasošima EU, pa njih nije smeo ni da pogleda. Što njima nije objasnio kako njihove zemlje isto kao i Beograd ne priznaju Tursku Republiku Severni Kipar? Ali mi smo, izgleda, druga priča. A kada smo već kod nas - kakva je naša reakcija? Izgleda mi da se pomenutom cariniku u najmanju ruku smeška parada u Beogradu, umesto da zahtevamo da ga u najmanju ruku otpuste. Sram nas bilo za reakciju.

Expand player
Pogledajte više