Zbrinuto više od 200 pasa (FOTO)

S. Pajić | vesti 2017-01-11 14:08:42 2017-01-11 14:08:42

U lozničkom azilu za napuštene životinje zbrinuto je više od 200 pasa.

S.P.

Kako bi ih dodatno zaštitili od niskih temperatura zaposleni u KJP „Naš dom“ proteklih dana su obezbedili impregnirano platno za zaštitu boksova od vetra i ceradu, kojom su obložili kompletnu ogradu oko objekta.

Prema rečima Janka Aleksića, direktora preduzeća, četiri radnika svakodnevno brinu o životinjama, a samo u prošloj godini za rad azila utrošeno je više od 12 miliona dinara.

– Od 2009. godine ovde zbrinjavamo napuštene pse, a u ovim ekstremnim uslovima potrudili smo se da im olakšamo boravak i obezbedimo optimalne uslove za život. Naši radnici redovno hrane životinje, menjaju im vodu za piće i postavljaju suvu slamu u boksove. Hranu dobijamo od Veterinarskog zavoda iz Subotice a u programu poslovanja za ovu godinu izdvojili smo oko 17 miliona dinara za održavanje azila – kaže Aleksić.

On ističe da česte pritužbe na rad, koje dobijaju od različitih udruženja za brigu o životinjama, nisu tačne.

- Pre par dana jedan pas je uginuo, ali ne od gladi ili hladnoće, kako su neki to želeli da predstave, već od starosti. Maksimalno se trudimo da obezbedimo redovne veterinarske tretmane, ali ne dozvoljavamo da baš svako ko dođe ovde da vidi pse unosi hranu sumnjivog porekla. Plan nam je da u ovoj godini udomimo oko 500 pasa – objašnjava direktor „Našeg doma“.

Expand player
Pogledajte više