ALO! OTKRIVA Voker namestio Račak za 14 miliona maraka!

Prema podacima srpskih službi, šef verifikacione misije Vilijam Voker dobio je od CIA 14 miliona nemačkih maraka (oko 7 miliona evra) za satanizaciju države Srbije u svetu, koja je rezultirala bombardovanjem 1999. godine.

Odradio prljavi deo posla: Vilijam Voker
Odradio prljavi deo posla: Vilijam Voker, Foto: epa

Vokeru je ovaj novac isplaćen nakon što je legitimnu policijsku akciju u selu Račak njegova misija proglasila masakrom nad civilima, nakon čega su CNN i „Njujork tajms” Srbiju proglasili za zemlju koja ubija i masakrira svoje građane.

SAD: Nema promena granica na Balkanu

Zamenik američkog ambasadora u Beogradu Kurt Doneli naveo je juče da Sjedinjene Američke Države ne podržavaju menjanje granica na Balkanu.
- Izjave o promeni granica na Balkanu predstavljaju recept za sukob, a pomirenje je jedini put za napredak regiona - ocenio je Doneli na Fakultetu bezbednosti tokom tribine „Bilateralna saradnja između Srbije i SAD”. Podsetimo, lider Alijanse za budućnost Kosova i nekadašnji komandant Oslobodilačke vojske Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je da se Vašington vrati na Balkan.
- Brisel mora da odluči, da nam kaže da li može da završi posao između Kosova i Srbije. Ja verujem da to ne mogu, zato tražim od Vašingtona da se vrati na Balkan. Vašington je dobar u završavanju stvari između Kosova i Srbije. Ako oni ne dođu da nam pomognu, onda bi trebalo ne da jednostavno čekamo, već da odradimo svoje poslove. Nemamo luksuz da čekamo ko zna koliko - rekao je Haradinaj.

 - Voker je sve ovo uradio u punoj koordinaciji sa tadašnjim komandantima OVK, među kojima je i Rustem Mustafa, zvani komandant Remi, a postoje čak i zvučni zapisi njihovih razgovora. Dva dana nakon toga (17. 1. 2017. godine) američki diplomata Šon Barns razgovarao je sa Ramušem Haradinajem i obavestio ga da je sve gotovo i da su svetski mediji prihvatili da su Srbi zločinci, zbog čega OVK u narednom periodu treba da ostane uzdržana - kaže dobro obavešteni izvor „Alo!”.

Sve ovo dokazuje da je slučaj „Račak” bio insceniran i samo se tražio način da se realizuje. Ono što je odlučujuće uticalo da se ovaj plan ostvari jeste što srpske policijske snage iz straha za sopstvenu bezbednost nisu uspele da obezbede mesto na kojem se desio okršaj sa teroristima. Pripadnici OVK su zbog toga uspeli da leševe donesu u lokalnu džamiju i presvuku ih u civilne uniforme, a po svemu sudeći, dopremljeno je i nekoliko tela sa drugog mesta.

Sada, Voker je, kako saznaje naš list, nakon nekoliko promašenih investicija tokom godina ponovo ostao kratak s novcem, pa je tako „vaskrsao” na Kosmetu i počeo da zagovara ideju velike Albanije, za šta je ovoga puta dobio određeni novac od Prištine, ali je daleko skromnije prošao, sa „svega nekoliko stotina hiljada evra”, otkrivaju naši sagovornici.

Ljajić: Haradinaj je evropski problem

„Ramuš Haradinaj nije problem Srbije, već Evropske unije i međunarodne zajednice, koja mora reagovati na ovakvu vrstu radikalizma, koja se svakodnevno pojavljuje”, naveo je ministar Rasim Ljajić. On je i dodao da se plaši da ovakve izjave neće ostati samo na njemu, „nego da će i drugi politički akteri sa Kosova koristiti populizam u predstojećoj kampanji”.

 Međutim, za razliku od 1999. godine, Vilijam Voker ovoga puta nema saglasnost Vašingtona za ovakvo ponašanje, pa je ubrzo nakon pomenute izjave koju je dao na mitingu partije Ramuša Haradinaja stigla packa s druge strane Atlantika, a nekadašnji diplomata je brže-bolje promenio priču i sada tvrdi da nije bio dobro shvaćen i da nikada nije zagovarao ideju velike Albanije.

- Nisu me dobro shvatili, jer nikada nisam pomenuo veliku Albaniju. Samo sam rekao da bi Albanci sa Kosova, iz Albanije i Makedonije bili u daleko boljoj poziciji ukoliko bi radili zajedno. Bio sam u Makedoniji nedavno i video sam da su tamo Albanci podeljeni, i da bi zato političke nesuglasice trebalo da ostave po strani. Isto mislim i kada je reč o albanskim političarima na Kosovu, ostavite nesuglasice po strani i krenite da radite zajedno - naveo je Voker, a prenela „Gazetaekspres”.

 • Korisnik: MIRE
  16/05/2017 - 15:28
  Prodanoj duši Vokeru i njegovim nalagodavcima albanskim separatistima Amerika okrenula leđa .
 • Korisnik: Aca
  16/05/2017 - 15:22
  Voker bi za ovo trebao da odgovara
 • Korisnik: risto
  16/05/2017 - 15:07
  Što nam je ovo čudno! Pa pitanje je bilo samo o kojoj cifri je reč!
 • Korisnik: Boris
  16/05/2017 - 15:02
  Amerika se, kao, ograđuje, sad kad je raskrinkano kako huška male narode na rat da bi im uvalila oružje.
 • Korisnik: Nikola
  16/05/2017 - 14:55
  Najveći neprijatelj Srbije. Kako je samo uspeo tako da nas sredi...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi