GENERAL STOJANOVIĆ O RAZMATRANJIMA EU U Srbiji se formira centar za 400.000 migranata?

Predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost general Momir Stojanović, kaže da Evropa razmatra plan da se u Srbiji formira veliki centar za čak 400.000 migranata.

Momir Stojanović
Momir Stojanović, Foto: Emil Čonkić

Stojanović apeluje da Srbija ne treba da dozvoli osnivanje tog centra jer bi to, kako tvrdi, bio ogorman bezbednosni rizik.

 - Ukoliko samo petina ostane, to bi bio veliki ekonomski, ali i bezbednosni problem jer u tako velikoj populaciji mora da postoje službenici radikalnog islama - upozorio je Stojanović.

Migranti na železničkoj stanici u Subotici
Migranti na železničkoj stanici u Subotici, Foto: Biljana Vučković

On kaže da još ne postoji formalni zahtev EU za formiranje ovog centra, ali da se o tome u Briselu najozbiljnije razmišlja.

 - Sve češće nam stižu takve informacije iz Evrope. Prema njima, prihvatni centar bi trebalo da se formira na jugu Srbije. Činjenica je da EU traži način da reši sve veći problem sa migrantima, pošto ovo više nisu samo izbeglice već je reč o pravoj seobi naroda - ocenjuje Stojanović.

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin, Foto: Dejan Briza

Ministar ra rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin tvrdi da Srbija ispunjava sve zakonske obaveze prema migrantima, ali da sigurno nismo u obavezi da na svojoj teritoriji na silu zadržavamo ljude koji ne žele da budu u Srbiji.

 -Takav zahtev ne postoji, niti bi bilo ko mogao da ga ispostavi Srbiji - rekao je između ostalog, Vulin za "Informer".

 

 • Korisnik: Ricardo
  10/08/2015 - 10:00
  Nije kriva Evropa. Krivi su oni koji se nude.
  • mihailo @Ricardo
   10/08/2015 - 10:28
   Nemačka je več tako nešto pokušala i konkretno je radila zajedno sa Turskom da 100 hiljada turaka koji nemaju sređene papire u Nemačkoj TRAJNO naseli u Sanđzaku ( a koji su navodno " poreklom iz Sanđzaka "). Kod nas su u največoj tajnosti rađeni urbanistički planovi za "Novi Istanbul" pa je procurelo u javnost... Da li je taj tajni plan aktuelan i danas i da li se trajno odustalo od ovog plana? Ovo je SAMO stara ideja, sada navodno EU ali je značajno proširena i prilagođena novim uslovima.
 • Korisnik: perica petkovic
  10/08/2015 - 08:16
  ako na sve moguce nacine iz evropske unije pokusavaju da nas udave ako to dozvolimo bolje da ne postojimo kao narod onog dana kad je krenula madjarska sa ogradom trebali smo i mi na kraju cemo biti dzamahirija
 • Korisnik: ср III
  10/08/2015 - 07:26
  На сву ову нашу беду још и 400.000 избеглица. Жао ми их је али,брате, шаљите у елдорадо звано Европска унија па да се тамо нађемо у изобиљу.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi