Saveti sa interneta mogu da vas ubiju!

Radmila Briza | vesti 2017-03-17 16:02:46 2017-03-17 16:02:46

Rak ne može da se izleči čajevima i voćnim sokovima, strogo se pridržavajte lekarskih saveta

Profimedia

Upravo ste dobili tu strašnu dijagnozu - rak! Parališući strah spušta se na svaku vašu ćeliju. Naravno, kao i većina građana, odlazite na internet i saznajete da je rak, ustvari, gljivica kandida albikans, koja se leči vrlo jednostavno - sodom bikarbonom! Ili da ne brinete jer je dovoljno da gladujete 42 dva dana, pijete kapi i mešavine čajeva koje će vam prodati, klistirate se i, naravno, pijete sok od šargarepe, cvekle i jabuke. On je rešenje za sve! Nada u vama polako diže glavu, a majušna misao se pomalja:”Zašto da ne probam? Evo piše da su se mnogi izlečili.” Pada odluka da malo sačekate sa operacijama, zračenjem i citostaticima i date šansu svemu tome sa interneta. Da li ste upravo uleteli u kockanje sa životom?

Prof. dr Slobodan Čikarić, najpoznatiji srpski onkolog svetkog glasa i predsednik Društva za borbu protiv raka Srbije, kaže za “Alo!” da i sama pomisao da biste sami mogli da izlečite rak, pridržavajući se saveta sa interneta, je suluda ideja!

Kovčin: Neka mi se javi pacijent!

Prof. dr Vladimir Kovčin, onkolog, pozvao je pacijenta, koji se izlečio, na primer, sodom bikarbonom ili nečim drugim iz “internet ponude”, da dođe kod njega.

- Rado ću razgovarati sa njim, pogledaću njihove rezultate, a pa ako taj njegov metod vredi, počećemo da lečimo i ostale tako! Vrlo je opasno zaobići medicinu i poslušati savete sa interneta. Može da se desi da pacijnt tako dođe u kritičnu fazu bolesti kada više ne može da se leči - navodi on. Na pitanje da li postoji alternativa lečenju raka hirurgijom, citostaticima i radioterapijom, on kaže da ne.

- U svakom slučaju zdrava ishrana je poželjna da se očuva imunitet i kondicija pacijenta, a osnovno pitanje je ko preuzima odgvornost za život obolelih kojima preko interneta nudi izlečenje od raka - navodi prof. dr Kovčin.

- To je kockanje sa životom! Zašto oficijalna medicina ne bi onda uzela sve te “lekove”, sadila mladu travu pšenice, davala pacijentima sodu bikarbonu, pravila im sokove i za jeftine pare lečila rak? Stotinu godina rak je velika napast! Kad sam došao na specijalizaciju 1970. godine petrolej je bio “moderan”, kao sredstvo za izlečenje od kancera. Sve je to suludo! Ništa od toga ne dolazi u obzir, osim hirurškog noža, jonizujućeg zračenja i hemioterpije - opominje za “Alo!” prof. dr Čikarić.

Prema njegovim rečima, da rak može da se izleči “ponudom sa interneta”, država ne bi davala neverovatna svote novca na generatore jonizujućeg zračenja i citostatike!

 

 

 

 

- Oni “pojedoše” pola državnog budžeta. Svi ti tekstovi koji nude izlečenje su vrlo opasni. Da samo 10 odsto ljudi, od 36.000 novoobolelih koliko ih je svake godine u Srbiji i zbog čega smo u vrhu Evrope, počne tako da se leči, stopa umiranja od raka bi se dodatno povećala. I sada smo broju umrlih od kancera prvi u Evropi. Velika je odgvornost svi tih koji nude rešenja za živote obolelih. Još ukoliko u tim tekstovima na internetu godvori i neki stručnkak, onda je to vrlo je prljavo! Građani ne slušajte da je rak gljivica i slične stvari! Rak je biološki suspstrat koji se razvija iz zdraviih ćelija, a dokazano je da postoji čak 116 kancerogenih agenasa, koji utiču na naš organizam i koji mogu da izazovu pojavu raka. Srbija je dodatno opterećena bombardovanjem - napominje taj stručnjak.

 

 

Expand player
Pogledajte više