Nikolić odrešio kesu za gradske proslave
Alo!
Nikolić odrešio kesu za gradske proslave

Alo!

Nikolić odrešio kesu za gradske proslave, Foto: Alo!

Naime, prvi čovek Kragujevca opet je raspisao javnu nabavku za restoranske i usluge hotelskog smeštaja povodom obeležavanja gradske slave, doduše, nešto skromniju nego lane, pa je ugovor sklopljen za pet miliona dinara. Kako stoji u tehničkoj dokumentaciji, usluga podrazumeva smeštaj i ishranu do 120 gostiju, gostima će na raspolaganju biti sobe od jednokrevetnih sa francuskim ležajem do apartmana na bazi noćenja sa doručkom, polupansionom i punim pansionom, a svi gosti moraju imati obezbeđen parking prostor.

A da će gosti imati vrhunski tretman, jasno je iz Nikolićevog spiska za hranu. Tako će se na bogatom meniju naći samo najkvalitetnije njeguški pršut, kraški vrat, biftek na žaru, rolovana junetina, juneći stek, svinjska rebra sa medom i žalfijom, jagnjetina i teletina ispod sača, lignje na žaru, deset vrsta specijaliteta sa roštilja, čokoladne torte i voćni kupovi. Nikolić nije štedeo ni na piću, pa će se služiti „Džek Denijels“. „balantajns“, „čivas“, konjak, martini, sve vrste rakija i piva...

Očigledno je Nikolić, inače po profesiji diplomirani menadžer, brzinski izvukao Kragujevac iz finansijske dubioze, pa se raspištoljio. Podsetimo, kako je Nikolić izjavio u julu prošle godine, finansijski problemi u ovom gradu su toliki da grad ne može da se razvija u narednih šest-sedam godina.

Uprava: Za važne događaje

Iz uprave za javne nabavke grada Kragujevca rečeno nam je da je povod za raspisivanje javne nabavke za ugostiteljske usluge realizacija manifestacija od značaja za grad, kao Sretenjska akademija povodom Dana državnosti Srbije, 6. maj - Dan grada Kragujevca, i 21. oktobar - Dan sećanja na sve srpske žrtve u Drugom svetskom ratu. Osim ovih manifestacija, Grad je organizator brojnih manifestacija iz oblasti kulture i obrazovanja koje se tokom godine realizuju - književne večeri, predavanja, izložbe i koncerti organizovani u saradnji sa stranim diplomatskim predstavništvima i drugim institucijama kulture, Gospojinske svečanosti, Međunarodni salon antiratne karikature, Internacionalni džez festival i drugo. Usluge smeštaja se obezbeđuju za delegacije gradova pobratima i prijatelja (ukupno ih je oko 20) koje posećuju Kragujevac povodom proslave Dana grada Kragujevca i komemoracije 21. oktobra, ali i za smeštaj dece koja učestvuju u programu razmene učenika sa gradovima pobratimima. Restoranske usluge se obezbeđuju za predstavnike diplomatskih misija u Srbiji, ministarstava i drugih institucija koji grad posećuju povodom različitih manifestacija tokom godine.

Komentari (7)

KRKA

29.02.2016 17:51

A ONDA SE BUNITE KAD SE GOSPODIN FILIP DAVID OGRADJUJE OD OVIH RASPIKUCA I LOPOVA

Скоројевић

29.02.2016 19:27

Изјашњавају се као верници, ктитори су цркве у Бајчетини, а Ђурђевдан, који ове године пада у петак, прослављају мрсно. Свашта!

Penzioner

29.02.2016 20:04

A meni uzeli i nemam za leba

Magdalena

29.02.2016 22:01

Tata se satrajkom gladju pripremao za svetu tajnu pricesca i posle toga nikad nije postio, a ovo bahacenje pa naucio od roditelja.Inace tai petak je u trapavoj sedmici tako da se ne posti !

SM

29.02.2016 22:57

Još jedan bahati zbog kojeg bolesni nemaju za lekove i lečenje. Dok vi krkate o državnom trošku bolesni umiru jer im ta ista država ne dozvoljava da se leče

Sanja

01.03.2016 00:50

Bitno je da se o Verkovim proslavama godinama unazad nista nije pisalo i pricalo, o koncertima i pijancenjima 3 dana i noci.

Branko

01.03.2016 10:59

Ne znam otkud vam to da je proslava Dana grada otkazana....a mogli biste, kao pravi istrazivaci, da malo bolje proucavate tenderske dokumentacije....onda biste nas bolje i informisali