Radojičić prvi na listi SNS za izbore u Beogradu!

Alo.rs | vesti 2018-01-14 19:32:49 2018-01-14 19:32:49

Predsedništvo Srpske napredne stranke odlučio je danas da će prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, biti prvi na izbornoj listi SNS "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!” na beogradskim izborima.

Privatna arhiva

Na sednici Predsedništva i GO Beograd Srpske napredne stranke, danas je usvojena izborna lista za gradske izbore u Beogradu, pod nazivom "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!", saopštila je ta stranka.

"Predsedništvo SNS zaključilo je da, zbog budućnosti Beograda, Gradski odbor SNS ima obavezu da obezbedi pobedu i još jedan mandat uspeha i napretka za građane Beograda, zato što je to jedini način da se osiguraju stabilnost, investicije i razvoj glavnog grada i cele naše zemlje", navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u TV emisiji na RTS-u potvrdio je ovu informaciju.

Vučić je rekao da je reč o izuzetnom stručnjaku, koji se već mnogo godina bori za našu decu, leči ih, a pokazao je i odlične menadžerske sposobnosti.

Upitan da li je Radojičić i kandidat za gradonačelnika, Vučić je ponovio da je u ovom trenutku prvi na listi, ali nije isključio mogućnost da bude i kandidat za gradonačelnika.

"Govorim o čoveku koji je prvi na listi, ne isključujem da bude i kandidat za gradonačelnika, ali na ovim se izborima ne glasa za gradonačelnika, već za timove i listu", ponovio je predsednilk.

Za Radojičića je rekao i da je prošle godine u oksfordskoj enciklopediji naveden kao jedan od najuticajnijih Srba, da ima ugled, "glad" i želju da napravi drugačije i bolje zdravstvene ustanove za našu decu.

Kako je rekao, Radojičić je tražio garancije da će ne samo država, nego i grad pomoći da se završi Tiršova, gde je samo pretprojekat vredan 54 miliona evra. 

Ko je Zoran Radojičić

Radojičić je generalni direktor i hirurg na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu, u kojoj je zaposlen od 1991. godine.

Profesor je Medicinskog Fakulteta na katedri hirurgije, gde predaje dečiju hirurgiju i urologiju.

Predsednik je Republičke stručne komisije za zdravstvenu zaštitu dece pri Ministarstvu zdravlja.

Kako se u biografiji navodi, rođen je 24. oktobra 1963. godine u Lazarevcu. Oženjen je Tijanom, koja je njegova najveća podrška. Ponosan je na sinove Ivana i Ognjena, koji su stasali u sjajne mlade ljude.

Diplomirao je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu 1989. godine sa prosečnom ocenom 9,14. Na istom fakultetu je magistrirao 1998. i doktorirao 2006. godine.

Govori engleski jezik.

Usavršavao se u zemlji i inostranstvu, u najznačajnijim decijim klinikama i bolnicama.

Član je Evropskog udruženje za pedijatrijsku urologiju (ESPU), Evropskog udruženja dečje hirurgije (EUPSA), član Nadzornog odbora Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koja se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji. Koordinator je Ministarstva zdravlja za pedijatriju i dečju hirurgiju.

Godine 2016. je uvršten u Oksfordovu enciklopediju uspešnih ljudi Srbije. Objavio je veliki broj radova i predstavljao ih na značajnim svetskim kongresima, kao i na Američkoj pedijatrijskoj akademiji.

Radi na unapređivanju programa transplantacije bubrega i na uvođenju programa transplantacije jetre kod dece u Srbiji.

Veruje, navodi se, da nas tradicija jedne od najznačajnijih medicinskih ustanova koju vodi od 2013. godine, obavezuje da neprestano mislimo o zdravlju dece, obrazovanju lekara koji se bave lečenjem dece i nauci.

Ističe da imamo sjajan medicinski kadar, vrhunske, lekare i rezultete u lečenju najtežih bolesti i stanja dostojne velikih svetskih centara.

Sa svojim timom zalaže se za izgradnju nove dečje bolnice u Beogradu u kojoj će deca imati i prostorne i organizacione uslove lečenja kao one koje imaju njihovi vršnjaci u razvijenim zemljama u svetu.

Svoj posao ne bi menjao ni za koji drugi. Stalno se usavršava, prati trendove i daje sve od sebe da ostanemo u samom vrhu svetske dečje medicine, stoji u zvaničnoj biografiji dr Radojičića.

Odmah iza Zorana Radojičića naći će se balerina Aja Jung, direktor i osnivač Beogradskog festivala igre.

"Od mog grada u kome sam rođena kreirala sam prestonicu ove umetničke discipline. Verujem da imam energije i znanja kao i da mogu da doprinesem da Beograd bude još vidljiviji i važniji centar svetske kulture i i destinacija kada su u pitanju vrhovni umetnički sadržaji", rekla je juče Aja Jung.

Expand player
Pogledajte više