Protest ispred Ministarstva kulture i informisanja

Beta - alo.rs | vesti 2017-04-30 21:43:32 2017-04-30 21:43:32

Učesnici protesta "Protiv diktature" su se okupili večeras ispred Ministarstva kulture i informisanja u Beogradu i uzvikivali "Ostavke, ostavke".

U. Arsić

Nosili su transparente "Car je go", " Vučiću robija", "Naš grad nama", pevali "Onesvesti se", "Nećemo rijaliti" i "Hoćemo kulturu, dole diktaturu".

Učesnici na današnjem protestu, koji je bio posvećen nezadovoljstvu radom Ministarstva kulture i informisanja, uzvikivali su "Slobodni mediji", "Ua", "Av, av", "Sram vas bilo", "Bando režimska" i "Lopovi", a sa megafona se čula sirena, dok jedan momak lupao u doboš.

Oni su zakačili isečke iz dnevnih novina na vrata Ministarstva.

Protest "Protiv diktature" održava se od 3. aprila. Učesnici su nezadovoljni pobedom aktuelnog premijera Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima i opštim stanjem u državi.

Prvomajski uranak

Protest "Protiv diktature" najavio je za sutra Prvomajski uranak ispred Doma Narodne skupštine.

Kako se navodi na Fejsbuk stranici okupljanje će početi u 8.30.

"U susret nadolazećem velikom prazniku rada, odlučili smo da malo odmorimo od protesta, i da organizujemo Uranak pred Skupštinom. Umesto pištaljki, doboša i transparenata, biće prasići, meso sa roštilja, kotlići na sred platoa ispred Skupštine, ali od kartona", navodi se na Fejsbuku i dodaje da je planiran "istinski celodnevni Uranak".

Demonstranti poručili Subotičanima da prisustvuju sednicama Skupštine

Grupa Subotičana održala je u centru grada 26. protest „protiv diktature“, a večeras su im podršku dali i članovi NVO „Altern Aktiva“ iz Beograda.

Demonstranti su i danas poručili sugrađanima da treba da prisustvuju sednicama Skupštine grada jer se na njima donose odluke koje se tiču upravo njih.

- Odbornici u Skupštini treba da donose odluke u skladu sa potrebama i problemima svojih sugrađana, a ne u skladu sa potrebama koalicije na vlasti i pojedinaca. Izjava odbornice SNS na poslednjoj sednici, da za rad u kulturi nisu potrebne kvalifikacije, je sramotna. Tim rečima htela je da opravda izbor nove v.d. direktorke Art bioskopa „Aleksandar Lifka“, ali je opravdala i proteste u Srbiji – rekao je mladi Subotičanin.

Demonstranti u Subotici neće prekidati protest u toku prvomajskih praznika i 27. okupljanje zakazali su za 1. maj od 19 časova.

Expand player
Pogledajte više