Tanja Petrović: Pronaći ćemo zlikovca, sudiće mu Srbija!

J.Đ./A.K./Tanjug | vesti 2018-01-18 13:53:00 2018-01-18 13:53:00

Ubijeni lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Karatistkinja Tanja Petrović održala potresan govor na grobu Ivanovića.

Alo/Rajko Ristić

Građani su u kolonama dolazili na Novo groblje, kako bi se oprostili od Ivanovića, palili sveće i ostavljali bele ruže. 

 

 

- Bio je kosovski vitez, nećemo o njemu pričati u perfektu nego u prezentu i futuru. Njegovi sinovi su budućnost Srbije. Kosovo je bilo tvoj usud i tvoja istina. Pronaći ćemo zlikovca, sudiće mu Srbija, i već vidimo da je tvoje stradanje dalo prvi rezultat, Srbija je ujedinjena - rekla je ona dok su svi plakali.

Ona je rekla da Ivanović napušta "sva osporavanja i optužbe, sve laži, sve Kafkine procese i Andrićeve proklete avlije" i ulazi istog dana "u slavu i u grob".

Petrović je poručila Oliverovoj deci da nastave da neguju sve ono lepo što je usadio u njih i od čega su satkani.

"Ne boj se Olivere, tamo gde ti ideš tamo je svetlost, Bog, pravda, istina za kojom si uvek tragao i kao vitez Kosova poginuo. Tamo nema zlikovaca, stravičnih hitaca, kazamata, ni politike. Nema laži, postoji samo ljubav i Bog", naglasila je ona.

Kako je rekla najveća tajna je pretvoriti bol u ljubav, a u ljubavi je vaskrsenje i život.

"Ti si Olivere život", poručila je Petrović i dodala da je sve snove o boljoj Srbiji snevao i pretvarao u javu radeći za državu i njene institucije, "nemičući se sa Kosova".

"To je bio tvoj zalog državi, tvoja garancija vernosti, tvoja zakletva i na kraju tvoj usud, tvoj život", poručila je ona.

Podsetila je da ga ni zapaljena kola nisu uplašila ni zastrašila da ode i digne ruke od svoje misije, istrajavanja u istini, hrabrenja srpskog naroda na KiM.

Vladika Teodosije služio je opelo u prisustvu patrijarha Irineja. 

 

Expand player
Pogledajte više