Otac Nenad Obradović
Alo!/Dejan Briza
Otac Nenad Obradović

Alo!/Dejan Briza

Otac Nenad Obradović , Foto: Alo!/Dejan Briza

Tragikomična fotografija na kojoj pop Nenad, navodno, mrtav pijan spava pored sanduka s pokojnikom kojeg na traktoru prevoze do groblja preplavila je društvene mreže poslednjih dana, međutim, pop za medije otkriva da nije bio pijan, nego da mu je u nedelju pozlilo, jer boluje od astme.

Sve mu je namešteno!

Popadija Milka kaže za "Alo!" da je njenom suprugu sve namešteno, kao i da leži bolestan.

- Volela bih da umesto svih dođe na vrata osoba koja je sve to napisala. Velika sramota je urađena. Neko ta osoba koja je pisala dođe njemu na oči da s njim razgovara - kaže kroz suze popadija.

I meštani sela Drugovac, gde Obradović službuje u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg, uglas govore da pop nije bio pijan i da ništa loše nije uradio.

- Da je takav, ko bi ga tri godine puštao u kuću? I sada je svetio vodicu za Vaskrs. Otac Nenad boluje od astme. Na toj sahrani mu je pozlilo. Pao je. Umesto da ga stave u kombi, oni su ga popeli na prikolicu, kraj sanduka u kome je bio pokojnik. Slikali ga tako i objavili - priča Vojislav Milojević i dodaje da je prava katastrofa šta su neki zlonamernici napravili od sela u kojem je nekad mirno i u slozi živelo 1.500 ljudi.

 

Popadija Milka Obradović

Alo!/Dejan Briza

Popadija Milka Obradović, Foto: Alo!/Dejan Briza

 

I penzioner Radiša Jovića ima samo reči hvale za seoskog paroha, ali i za popadiju Milku.

Niko o kolegama ne govori loše

Otac Nenad nije mogao da bude na sahrani koja je bila zakazana u vreme boravka ekipe "Alo!" u Drugovcu, već je umesto njega obred obavio njegov kolega u penziji otac Novica Đorđević, koga je upravo sveštenik Nenad zamenio u crkvi pre tri godine.

- Ne želim ništa da pričam. Niko o kolegama ne govori loše, a nama sveštenicima je još teže kada je o tome reč. Ne mogu da kažem nijednu reč protiv kolege - kaže otac Novica.

- Dobar je čovek i svakome je uvek izašao u susret. Tri godine je kod nas. Cela porodica mu je poštena. Popadija Milka je divna žena, koja se ne libi posla. Imaju tri sina - Nemanju, Aleksandra i Dimitrija. Sva trojica su sveštenici. Možda pop voli malo da popije, kao i svi mi, ali šta u tome ima loše - objašnjava on, vrteći glavom.

Bilo je i žitelja Drugovca koji nisu bili radi za priču. Kako pretpostavljaju, njihovog sveštenika fotografisao je čovek sa kojim otac Nenad nije bio u dobrim odnosima. Ništa, kako kažu, nije istina - nije pao u raku, gubio kandilo, niti bio mortus pijan. A najgore je, kako kažu, što je otac Nenad trebalo ovih dana da ide u penziju.

 

Komentari (4)

Policajac

16.03.2018 16:37

Darko Duduk da se javi istraznim organima za blacenje ovog naseg prote Neše

Voja-Drugovac

16.03.2018 16:42

Posle Novice dosao je Darko Stojanović-Duduk a posle njega proto Nešo.

mr burns from simpsons

16.03.2018 19:07

iskreno receno, stvarno mi deluje simpaticno a i onako ide za koji dan u penziju, a kako kazu nije srbin onaj koji barem po nekad ne ppopije po koju uostalom i posao mu je takav..

Co21

16.03.2018 21:47

Ja bas nesto i ne verujem u tu pricu sa pumpicom, gusenjem. Ne kazem, daleko od da nije moguce, ali opet voziti se u istoj prikolici sa pokijnikom, ne, ne...Ako mu je vec pozlilo toliko da da je pao u nesvest, pa onda se sahrana na momenat prekida. Zove se hitna sluzba i pomaze se coveku, a ne stavlja se u prikolicu kao je da sve normalno. Mislim da su ljudi ovde vec navikli na neke stvari i eto desilo se to sto se desilo. Mislim da ga tesko sta moze opravdati od prikolice